Juho Järvinen haluaa vakiinnuttaa paikkansa Mestiksessä

Juho Järvinen aloittaa Kajaanin Hokin riveissä kolmannen kautensa. Kaksi edellistä kautta ovat menneet pääosin junioreissa, joissa Viikinkien kasvatti on vakuuttanut A-nuorten Mestiksen kamppailuissa.

Tulevalla kaudella 21-vuotiaalla veräjänvartijalla siintää silmissä askel Mestis-miehistöön.

– Ihan ykköstavoitteena on vakiinnuttaa paikka Mestiksessä. Samalla haluan antaa tervettä ja hyvää kilpailua ”Tolssille” (Tuomas Tolonen) ykkösmaalivahdin paikasta, Järvinen sanoo.

Järviselle debyytti miesten sarjapeleissä tuli yllättäen. Tammikuussa Rovaniemellä pelattuun otteluun Hokin maalivahtiosastona oli Järvinen ja Elias Kyllönen. Vakiokokoonpanon maalivahdit Teemu Seppänen ja Tomi Rautio olivat sairastuvan puolella.

– Aamujäille tullessa huomasin, että ”Sepi” ei ollut paikalla, Järvinen muistelee.

– Ei siinä, olin treenannut jo pitkään edustusjoukkueen mukana. Ensimmäinen peli tietenkin jännittää, mutta se oli hieno kokemus.

Kamppailussa nuori maalivahti oli kuitenkin mies paikallaan. Hän venyi kiekon tielle yhteensä 41 kertaa ja joutui antautumaan kahteen otteeseen.

Kevään mittaan Järvinen pääsi tolppien väliin vielä toistamiseen. Peliitat-kamppailu ei ollut aivan yhtä loistokas tilastojen valossa, mutta hän näkee ottelun olleen opettavainen.

– Oli hyvä juttu, että sain sen toisenkin pelin. Siinä ei ollut enää panosta, niin peli oli aika temmotonta. En onnistunut siinä niin hyvin (kuin RoKia vastaan), mutta se oli tärkeä kokemus tulevaisuutta varten.

Fysiikkapuolella menty eteenpäin

Kesän aikana Järvinen ja Tuomas Tolonen ovat päässeet keskittymään maalivahtiharjoituksiin lähes normaaliin tapaan. Sitä edesauttoi maalivahtivalmentaja Teemu Seppäsen oleminen Kajaanissa.

– Aloitimme hyvissä ajoin kolmestaan ja treenasimme pari kertaa päivässä. Meillä oli hyviä treenejä ja oli rankempaa kuin aiemmin. Kesä oli kaikin puolin hyvä, ainakin fysiikkapuolella olen mennyt monessa jutussa paljon eteenpäin.

Maalivahtityyliltään Järvinen on hyvin erilainen kuin Seppänen, jo pelkän kokoeronkin puolesta. Valmentaja onkin painottanut, että kokoa pitää käyttää hyväksi.

– Pelirauhallisuutta pitää vielä kehittää, että pysyn pelin sisällä. Lisäksi pitää olla terävyyttä, kun sitä tarvitsee. Samalla pelistä pitää kitkeä höntyilyt pois.

Viime kauden maalivahdin siirtyminen valmentajaksi on Järvisen mukaan onnistunut hyvin. Pelaajana Seppänen toimi mentorina nuoremmille maalivahdeille.

– Katsoin Seppästä ylöspäin, kun hänellä on allaan pitkä ura Mestiksestä ja ulkomailta. Hän antoi paljon juttuja pelaamiseen, Järvinen sanoo.

– Nyt hän voi keskittyä enemmän minun ja Tolssin juttuun, kun hänen ei tarvitse ajatella omaa pelaamistaan. Tosi hienoa, että Sepi lähti valmennushommiin.

 

Teksti: Jussi Heikkinen
Kuva: Tuomas Juntunen