Jukka Niiranen ei jatka Hokin päävalmentajana – ”Nyt on aika vetää happea”

Kajaanin Hokin päävalmentajana kaksi viime kautta toiminut Jukka Niiranen ei halua jatkaa Hokin peräsimessä. Niiranen kertoi päätöksestään seurajohdolle keskiviikkoiltana.

– Viimeiset pari vuotta ovat olleet minulle henkilökohtaisesti raskaita. Isän pitkä sairaus ja kuolema ovat vieneet paljon energiaa, ja tarvitsen nyt irtioton valmennuksesta, Niiranen taustoittaa.

– Käytännössä olen valmentanut viimeiset 30 vuotta. En ole kokonaan lopettamassa valmentamista, mutta nyt on aika vetää happea.

Niiranen, 51, on pitkän linjan kajaanilainen valmentaja. Niiranen valmensi Hokkia ensimmäisen kerran jo kaudella 1992–1993.

Apuvalmentajana hän voitti Hokissa Mestis-mestaruuden keväällä 2007, hopeaa 2008 ja pronssia 2009. Päävalmentajana hän luotsasi Hokin Suomi-sarjan mestaruuteen päättyneellä kaudella.

Lisäksi Niiranen voitti päävalmentajana Suomi-sarjan mestaruuden IPK:ssa keväällä 2016.

”Mestiksessä kärkitaistoon nouseminen ei tapahdu yhdessä yössä”

Niiranen nimitettiin Hokin päävalmentajaksi kesällä 2017 kaksivuotisella sopimuksella. Pesti päättyi tämän kevään mestaruusjuhliin.

– Hokki on kehittynyt kahden vuoden aikana seurana isoja askeleita. Kesällä 2017 seura lähti liikkeelle lähes nollasta, ja nyt se on noussut Mestis-tasolle asti. Uudet omistajat ovat olleet innokkaasti mukana toiminnassa ja vanhat toimijat, kuten Epi (seuratyöntekijä Esa Sirviö), ovat tuoneet tarvittavaa kokemusta arjen pyörittämisestä.

Niiranen kertoo, ettei hänellä jää mitään pahaa sanottavaa aikakaudestaan Hokin peräsimessä.

– Valmentajan näkökulmasta katsottuna asiat toimivat Hokissa erittäin hyvin. Joukkueella on loistavat puitteet toimia ja harjoitella ammattimaisesti. Organisaatio on täysin Mestis-tasoa. Olen jatkossakin Hokin apuna taustalla, Niiranen lupaa.

Niiranen haluaa muistuttaa kajaanilaisia siitä, että Mestiksessä menestyminen vaatii pitkäjänteistä.

– Kajaanissa on totuttu menestymään, mutta katsojien kannattaa olla seuraavien vuosien aikana kärsivällisiä. Sarjapaikan saavuttaminen tähän saumaan oli arvokas asia, mutta Mestiksessä kärkitaistoon nouseminen ei tapahdu yhdessä yössä, hän päättää.