Jukka Niiranen kajaanilaiskatsojista: ”Yleisö oli meille iso voimavara”

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaava Kajaanin Hokki palasi voittokantaan sunnuntain pelikierroksella. Lauantaina Hokki taipui niukkaan tappioon, mutta sunnuntaina kajaanilaiset palasivat voittokantaan viime hetken nousulla.

Lauantain ottelussa Hokki jäi pisteittä, kun kaarinalainen HCIK haki täyden pistepotin lukemin 3–4. Hokilta maalinteossa onnistuivat Roberts Locans, Riku Korhonen ja ensimmäisen maalinsa Suomi-sarjassa tehnyt Vili Kauppinen.

– Aloitimme ottelun hyvin, mutta sitten vähän päästimme kaverin mukaan peliin. Vastassa oli hyvä joukkue, joka osasi hyödyntää omat paikkansa ja joka pelasi äijämäisempää kiekkoa kuin me, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen toteaa.

– Tasainen peli, mielelläänhän nämä voittaisi, mutta HCIK oli nyt maalin verran meitä parempi, Niiranen jatkaa.

Niko Saarenpää ratkoi Hokille voiton Titaanit-ottelusta. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Ylivoimamaalit palauttivat Hokin voittokantaan

Sunnuntain ottelussa Hokki kohtasi yhdeksän vuoden tauon jälkeen perinteikkään Kotkan Titaanit. Hokin maaleista vastasivat Alex Olkinuora, kahdesti osunut Niko Saarenpää, Heikki Klemetti sekä Roberts Locans.

– Meillä on ollut vaikeaa kiekollisessa pelissä omassa päädyssä sekä keskialueella, ja Titaanit sumputti keskialuetta hyvin. Siinä on ollut dilemmaa, mitä olemme pyrkineet ratkomaan, että pääsisimme lähtemään omista helpoilla syötöillä ja pääsisimme syvälle keskialueelta. Hakkasimme päätä siihen seinään ja kaveri pelasi viisaasti ja käytti paikat hyvin.

Jatkoajalla Hokki sai kammettua lisäpisteen Niko Saarenpään iskettyä illan toisen osumansa terävällä rannelaukauksella.

– Jatkoaikaratkaisuun olen tottakai tyytyväinen. Tässä sarjassa on tärkeää, ettei häviä kahdesti peräkkäin. Sillä tavalla pysyy hyvin muiden mukana.

Maalivahti Lari Kukkohovi teki sunnuntain ottelussa debyytin Hokki-maalilla. Kuumeista Severi Kinnusta paikannut Kukkohovi torjui 17 kertaa.

– Larille tämä oli ensimmäinen peli ja katsomossa oli paljon yleisöä. Hän teki parhaansa ja pääasiana on se, että joukkue voitti. Voitto on tärkein maalivahdin pelissä, riippumatta siitä tuleeko miten paljon torjuntoja, Niiranen huomauttaa.

– Voitto oli tärkeä myös Larinkin kannalta, sillä häntä varmasti jännitti. Larista tulee hyvä ja pitkäaikainen maalivahti meille.

Lari Kukkohovi debytoi Titaaneita vastaan. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Niiraselta kiitokset kajaanilaisyleisölle

Sunnuntain ottelussa Kajaanin jäähallissa nähtiin hyvä yleisömäärä, kun 685 katsojaa todisti Hokin jatkoaikavoittoa.

– Oli mukava nähdä yleisöä hyvin lehtereillä. Kajaanilaisyleisö oli hyvin mukana pelissä ja se oli meille iso voimavara.

Viikonlopun kokonaissuoritukseen Niiranen ei ollut tyytyväinen. Kahdesta kotiottelusta mukaan jäi kaksi pistettä.

– Jos koko viikonloppua ajattelee niin jotkut ehkä ajattelivat jo valmiiksi liikaa pistesaldoa, tässä ei kärsi mennä yhtään asioiden edelle. Jokainen joukkue, joka täällä käy on hyvä joukkue, ja kaikilla pelaajilla täytyy tehdä maksimityö, että on mahdollista saada pisteet.

– Peliin koko viikonlopulta en ole tyytyväinen. Paljon jäi töitä ensi viikonlopulle.

Tulevana viikonloppuna Hokki kohtaa kotiotteluissa porilaisen Karhu HT:n sekä Muik Hockeyn Uudestakaarlepyystä.

– Lähdemme tulevaan viikonloppuun peli kerrallaan. KHT on meille uusi vastustaja ja ajatukset ovat täysin lauantaissa.

– Meidän pitää vielä käydä läpi, miten kotona pitää pelata. Jotain on jäänyt toistaiseksi piippuun, Niiranen harmittelee.

Hokin tulevan viikon harjoituskohteita ovat viisikkopelaaminen sekä kiekollisen pelin parantaminen.

– Kiekollinen varmuus on parantunut jonkun verran, mutta se kaipaa vielä lisää toistoja.

– Ylivoimaa harjoittelemme koko ajan, mutta se loksahtelee paikalleen vasta peleissä. Tiedostamme sen, että ylivoimalla pitää pystyä ratkomaan otteluita, mutta sen liiallinen korostaminenkaan ei ole hyvä asia, Niiranen muistuttaa.

Tulevan lauantain KHT-ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 19.30 Kajaaninjoen kekrijuhlan vuoksi.

Seuraavat ottelut:
La 4.11.2017 Hokki–KHT klo 19.30
Su 5.11.2017 Hokki–Muik Hockey klo 16.00