Jukurit Hokin vieraaksi

Kajaanin Hokki kohtaa perjantaina toista kertaa tälle kaudelle Mikkelin Jukurit. Edellisellä kerralla Hokki voitti syyskuun lopussa Michal Kristofin tekemällä jatkoaikamaalilla. 

Perjantaisessa ottelussa Mestiksen kärjessä majaileva Kajaanin Hokki kohtaa edellisen kauden mestarijoukkueen, Mikkelin Jukurit. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen kuluvan kauden aikana, jolloin kajaanilaiset poistuivat Mikkelistä mukanaan jatkoaikavoitto. Sen jälkeen mikkeliläiset ovat kuitenkin parantaneet virettään, eikä Jukurit ole hävinnyt varsinaisella peliajalla seitsemään otteluun.

— Jukurien alkuvaikeuksien jälkeen on heidän pelinsä loksahtanut kohdalleen. Viimeiset kuusi-seitsemän peliä he ovat pelanneet juuri sitä Jukurien mallista kiekkoa, mitä he pelasivat viime kaudellakin. Sen suhteen on melko selkeä sapluuna, että maalinteko heille on haastavaa. Alle kahden päästetyn maalin keskiarvolla he ovat menneet myös jo tovin. Se tarkoittaa sitä, että meidän hyökkäyksissä pitää niillä harvoilla paikoillla olla tosi tehokkaina, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

— Samalla vastaan tulee sarjan paras mittari puolustuspäähänkin. Niin yksilö-, viisikko- kuin joukkuetasolla meidän puolustussuunnan tekeminen on todella kovassa puntarissa, jatkaa Laukkanen.

Sairastuvan puolella Hokilla tapahtuu liikehdintää. Heikki Klemetti palaa kokoonpanoon reilun kuukauden tauon jälkeen. Samalla joukkueelle on kuitenkin tullut jobin postia, kun Eetu Patronen loukkaantui lauantaisessa Peliitat-ottelussa.

— Klemetti tulee kokoonpanoon, mutta Patronen siirtyy sairaslistalle. Mies sai vammaa Peliittoja vastaan ja on sivussa arviolta kaksi tai kolme viikkoa. Ei ole siis tämän viikonlopun peleissä käytettävissä. Sairaslistalla on nyt siis Patronen sekä (Jarkko) Harjula, lisäksi (Markus) Piispanen jatkaa Oulussa. Muuten miehistö on käytettävissä, kertoo Laukkanen.

Michal Kristof ratkoi edellisen Jukurit-ottelun jatkoaikamaalillaan.

Michal Kristof ratkoi edellisen Jukurit-ottelun jatkoaikamaalillaan.

Kajaanin Hokki – Mikkelin Jukurit Kajaanin jäähallissa perjantaina kello 18.30.