Junioreiden jäävuorojen määrä on yli kaksinkertaistunut

Kajaanin Junnu Hokin toiminta on ollut vahvassa nousussa kaudella 2019–2020. Kauteen lähtiessä seuralla oli selkeät suunnitelmat ja mittarit, kuinka seuran urheilupuolta lähdetään viemään eteenpäin: harrastajamäärien kasvattaminen ja tuoda arkeen Hokki-juniorin pelaajapolku.

Harrastajamääriä pyritään kasvattamaan aloittavissa ikäluokissa, tytöissä ja matalan kynnyksen toiminnassa. Mittareina näille toimenpiteille on pelipassit. Jääkiekkoliitto ja Hokki kirjaavat pelaajat pelipassitilastoihin, jotta tiedetään, montako harrastajaa seurassa on. Samalla pelipassi sisältää vakuutuksen toimintaan. Junnu Hokin pelipassitilastot ovat olleet selkeässä kasvussa kauteen 2018–2019 verrattuna.

Pelaajapolun tuominen junioreille, valmentajille ja vanhemmille on hoidettu niin, että pelaajapolku on tuotu konkreettisesti molempien jäähallien seinälle näkyville. Samalla pelaajapolusta on pidetty infotilaisuus koko seuran vanhemmille.

Harjoitusjäähalli mahdollistaa monipuolisen harrastamisen Kajaanissa

Kaudella 2018–2019 Junnu Hokin harrastajille oli jaossa viikkotasolla vain 17 jäävuoroa. Harjoitusajat ylettyivät aina kello 22:een saakka.

Tilanne oli haastava saada kehitettyä toimintaa, koska harjoitusajat olivat vähäiset.

Kaudelle 2019–2020 uuden harjoitusjäähallin ja areenan aikana käytössä on viikkotasolla 38 harjoitusjäävuoroa. Se antaa aivan erilaisen mahdollisuuden kehittää toimintaa.

Junnu Hokin toiminnan tärkeimmät kehityskohteet:

  • Vakioidut harjoitusajat junioreille
  • Riittävät harjoitusmäärät viikkotasolla
  • Yläkouluakatemian hyvä harjoitusaika
  • Luistelu- ja kiekkokoulun vakioajat, sekä kaksi harjoitusta viikossa
  • Tyttöjen ja naisten omat harjoitusvuorot
  • Kiekkokerhotoiminnan aloittaminen, matalan kynnyksen toiminta
  • Tehojäätoiminta, lisää pelaamista junioreille

Pelaajapolku Kajaanissa

Hokin pelaajapolku on monipuolinen ja mahdollistaa monien tavoitteiden mukaisen toiminnan. Junnu Hokille on tällä kaudella muodostunut kaksi pelaajapolkua: harrastepolku ja tavoitepolku.

Harrastepolussa on kysymys sellaisesta toiminnasta, jossa harrastajalle riittää pieni määrä jääkiekkoa. Harrastepolku eroaa siinä vaiheessa tavoitepolusta, kun lapsi valitsee kiekkokoulun jälkeen kiekkokerhotoiminnan. Tavoitepolulla taas pelaaja valitsee kiekkokoulun jälkeen seuran joukkuetoiminnan ja aloittaa pelaamisen F-junioreiden mukana.

Selkeät erovaisuudet pelaajapoluilla ovat toiminnan määrässä. Harrastepolulla toimintaa on kerran viikkoon ja harrastepolulla ei käydä pelireissulla. Tavoitepolku taas pitää toimintaan sisällä 2–3 harjoitusta viikossa sekä pelejä viikonloppuisin. Tavoitepolulla pelaajalla on mahdollisuus osallistua Hokki Urheiluakatemian toimintaan, joka tuo taas lisää tavoitteellista harjoittelua.

Hokki Urheiluakatemia alkaa yläkouluvaiheessa. Pelaajalla on mahdollisuus olla urheiluakatemiatoiminnassa mukana lukion tai ammatillisen opiskelun ajan sekä armeija-ajan.

Warrior Kiekkoleiri 2020

Kesän ehdottomasti hauskin kohokohta junioritoiminnassa on Kiekkoleiri. Kiekkoleiri saadaan yhden välivuoden jälkeen järjestettyä Kajaanissa. Leirin ilmoittautuminen on ollut auki tammikuusta saakka ja leirille on tullut hyvä määrä ilmoituksia. Mukaan vielä mahtuu!

Tänä vuonna leirillä vierailee tähtivieraiden lisäksi tähtivalmentaja, joka tulee kahden päivän ajaksi leirille opettamaan luistelua. Leirin tähtivalmentajan toimii Arttu Pihlainen. Arttu on alamäkiluistelun maailmanmestari sekä tehnyt useamman vuoden ajan luisteluvalmennusta Jyväskylässä.

Tulevan kesän leirillä nähdään nuorten tähtien loistoa. Tähtivieraina ovat Justus Annunen, Matias Maccelli ja Miska Humaloja.

Kiekkoleirin osalta on käyty keskusteluja NHL-tähtien suuntaan, mutta sieltä ei ole vielä saatu varmuutta. Kiekkoleirin järjestävällä organisaatiolla on vahva usko, että kesän leirillä tullaan näkemään NHL-tason vieraitakin.

Kiekkoleiri pyrkii uudistumaan vuosi vuodelta, jotta leiri pysyy mahdollisimman mielenkiintoisena ja kilpailukyky muita leirejä vastaan säilyy. Tähtivalmentajan lisäksi leirille on järjestetty tytöille oma ryhmä.

Leirillä on ollut edellisinä vuosina paljon poikia, joten yhtenä tavoitteena leirin järjestämissä on tuoda tytöille sama leirielämys.

 

Mukavaa kiekkokevättä!

Terveisin,
Janne Leppänen
Taitovalmentaja
Kajaanin Junnu Hokki 68 ry