Jussi Vikholm: ”Kesä on ollut ehjä”

Viime kaudeksi Kajaanin Hokin riveihin liittyneen Jussi Vikholmin ensimmäinen vuosi Kajaanissa oli tuskien taival. Loukkaantumiset häiritsivät jo kesästä alkaen ja kauden saldoksi jäi lopulta kaksi pelattua ottelua Hokin A-junioreissa.

– Kausi meni rikki oikeastaan alkukesän testien jälkeen, kerkesin olla puolitoista viikkoa jäällä. Luulin, että vaiva olisi ohimenevää, mutta se olikin sama vaiva, joka häiritsi jo toissa kautta. Joulun aikana vaiva helpotti, mutta A-juniorien peleissä kokeillessa kipu palasi. Loppukausi menikin sitä kipua hoitaessa, Vikholm kertoo.

Nuorten Mestiksen pelaamissaan otteluissa Vikholm teki tehot 3+1.

– A-junioreissa pystyin kyllä pelaamaan omilla vahvuuksilla, mutta jo toisessa pelissä pelasin puolet pelistä pelkkää ylivoimaa kivun takia.

Rikkonaisen viime kauden jälkeen Vikholm on pystynyt valmistautumaan kauteen kohtalaisen ehjällä harjoituskaudella.

– Kesä on ollut nyt ehjä. Vaivoja ei oikeastaan ole ollut ja olen saanut treenata hyvin. Viime kauden vaiva on vähän verottanut, mutta ei ole haitannut treenaamista, kun on voinut tehdä korvaavia liikkeitä, Vikholm pyörittelee.

Joukkueen fysiikkavalmentajaksi tuli kesällä Mikko Korhonen, jonka kesäharjoitusringissä Vikholm oli mukana.

– Doksan tulo on ollut hieno homma, hänellä on uusia ja erilaisia treenejä, joiden myötä on tullut erilaista kehitystä. Positiivinen asia, että hän veti kesärinkiä, etenkin minulle. Treenit olivat monipuolisia, salillakin tehtiin muutakin kuin perusliikkeitä. Kun on erilaisia liikkeitä, on se rasituskin erilaista kuin rinnallevetoa ja kyykkyä tehdessä.

Ensimmäisen virallisen miesten kotiottelun Hokin paidassa Vikholm sai tehdä todellisessa kotikaukalossa. Paluu Suomussalmelle tapahtui monen vuoden tauon jälkeen.

– Suomussalmen peli oli hieno tapahtuma, en ole pelannut pitkään aikaan siellä virallisia pelejä. Siinä oli oma latauskin, kun pääsi pelaamaan kotikunnalla. Toivottavasti katsomossa oli tuttuja, ainakin pari tuttua naamaa näkyi. Halli oli täysi ja makkara tuoksui, mikä sen parempaa, Vikholm värittelee.

Haussa onnistumisia

Vikholm pelasi harjoituskaudella kahden SuPS-kasvatin Samu Pyykkösen ja Riku Korhosen rinnalla. Hän sai harjoituskaudella myös omat maalihanansa auki, kun ensimmäinen miesten peleissä tehty osuma syntyi Suomen Cupin ottelussa SaPKoa vastaan.

– Riku sai kiekon omassa päässä laitaan. Olin painottomalla puolella ja Riku pääsi heittämään hyvän roikun, johon pääsin polkemaan läpi ja sain kiekon maaliin, Vikholm kertaa.

Läpiajosta 20-vuotias SuPS-kasvatti ei päässyt tekemään ihan itselleen sopivaa ratkaisua.

– Olisi ollut pikkubravuuria tarjolla, mutta kiekko pomppi sen verran, että piti tehdä ihan normi ratkaisu. Tuli tosi hyvä fiilis, ehkä vähän vapautunutkin, kun en ole päässyt pelaamaan paljoa ja onnistuminen tuli näin nopeasti.

Vikholmin mielestä Hokissa on hyvä joukkuehenki.

– Joukkue on hitsaantunut hyvin yhteen, joten on mukava lähteä pelaamaan Mestistä, ja mahdollisimman pitkälle tietysti mennään.

– Henkilökohtaisesti tavoitteena olisi pysyä terveenä, se olisi positiivinen juttu. Ja onnistumiset ruokkivat aina, niin niitähän lähdetään hakemaan.