Jussi Vikholmin tavoitteena ehjä kausi

KuKin junioreissa vakuuttanut Jussi Vikholm lähti Kainuusta kauden 2013–2014 päätteeksi. Osoitteeksi tuolloin valikoitui Kuopio. Vikholmin lisäksi KuKista Kuopioon siirtyivät myös Tuomas Ahtonen, Aleksi Klemetti ja myöhemmin Teemu Pyykkönen.

– Meitä kysyttiin muihinkin paikkoihin, mutta KalPasta otettiin suoraan yhteyttä. He kutsuivat meidät käymään ja esittelivät kaikki paikat ja tulevat koulut, kuten urheilulukion, jonka kautta voi treenata hyvin, Vikholm kertoo.

– He lähestyivät meitä parhaiten ja se tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Lisäksi Kuopio on vielä aika lähellä kotia, joten menimme sinne.

Kuopion vuodet olivat rikkonaisia

Kaudet KalPassa sujuivat kuitenkin rikkonaisesti. C-junioreissa vietetty kausi sujui vielä ilman isompia vaivoja, mutta B- ja A-junioreissa epäonnisten loukkaantumisten takia pelimäärät pysyivät pieninä.

– Ensimmäisellä kaudella B-junioreissa alkukaudesta tuli loukkaantuminen, jonka takia en periaatteessa pystynyt tekemään mitään. Luisteleminen ja juokseminen sattuivat, ja sen vaivan parantumiseen meni noin puoli vuotta. Siitä palatessa oli hankala lähteä hakemaan pelaamista.

– Toisella kaudella B:ssä loukkaannuin pelitilanteessa ja silläkin kaudella tuli pelattua vähän loukkaantumisten takia.

Neljännellä kaudella KalPassa Vikholmin epäonni vaivojen kanssa jatkui. Ensimmäisen harjoituspelin jälkeisen päivän kuntosalitreenissä tulleen loukkaantumisen takia hän pääsi pelaamaan vasta joulukuussa.

– Myös kausi A-junioreissa oli aikamoista kuntoutusta ja huilia. Aika vähän tässä on tullut pelattua viimeisten kolmen vuoden aikana, Vikholm myöntää.

Kuopiolaisjoukkueen fysioterapeutit saavat Vikholmilta kehuja.

– KalPan fysiot hoitivat aina hommat hyvin. Koskaan ei joutunut olemaan niin, etteikö tietäisi mitä tekee. He antoivat hyvin neuvoa ja niitä vaivoja sai kuntouttaa hyvin.

”Toivottavasti pysyn ehjänä”

Paluu Kainuuseen tapahtui lopulta pelaajan omasta aloitteesta.

– Soitin Niiraselle alkukesästä, että olisiko mahdollista päästä aluksi treenaamaan Kajaaniin kesäksi koulujen jälkeen. Sen jälkeen tuli kysymystä haluanko tulla pelaamaan ja vastasin että tottakai, jos vain otatte. Sieltä tuli vihreää valoa ja siitä se sitten lähti.

– Toivottavasti pysyn tulevalla kaudella ehjänä, ettei loukkaantumisia tulisi enempää ja pääsisin pelaamaan. Tietysti jos saisi vähän pisteitäkin tehtyä, niin olisi mukava.

19-vuotias laituri kokee vahvuuksiensa olevan hyökkäyksessä.

– Olen aika nopea ja fyysinen pelaaja. Tykkään olla kiekolla ja tykkään pelata hyökkäyspään peliä. Puolustuspelaamista ja kokonaisvaltaista pelaamista voi vielä kehittää.

–JH