Juuso Arola parantaa peliään jatkuvasti

”Mahdollinen läpimurtopelaaja”. Niillä sanoilla Hokin päävalmentaja Niko Eronen kuvaili puolustaja Juuso Arolaa kauden alla. Läpimurron mies on myös tehnyt.

Ennen Hokkiin liittymistä Pelicans-kasvatilla oli allaan vain kourallinen miesten pelejä. Nyt 21-vuotias puolustaja on tuplannut peliensä määrän aikuisissa ja saanut alkukauden otteluissa tehtailtua tehot 3+1.

Niillä hän on joukkueen sisäisessä pistepörssissä kahdeksannella sijalla.

Arola itse kokee alkukauden sujuneen nousujohteisesti.

– Alku oli vähän haastava, mutta peli peliltä olen parantanut koko ajan omia otteitani, Arola sanoo.

Tehojen syntymisestä puolustaja ei ota stressiä päälleen.

– Hyvä, jos niitä on tullut, mutta en minä on itse ottanut paineita. Jos tulee niin hyvä niin.

Erityisen maukkaat tehopisteet syntyivät kauden ensimmäisessä viitostien derbyssä, jossa Arolan viimeisen erän kaksi maalia kirivät Hokin takaa rinnalle ja ohi.

– Siinä pelissä ”Junnulta” (Juho-Ville Kyllöseltä) tuli hyviä syöttöjä ja niistä oli kiva laittaa kiekkoa maaliin.

– Hyvä fiilis tuli koko jengille. Se oli tärkeä nousu.

Alkukauden aikana Arola ja Juho-Ville Kyllönen ovat vakiintuneet pakkipariksi. Arolan mukaan Kuhmon Kivan kasvatin kanssa yhteispeli sujuu täysin mutkattomasti.

– Kemiat ovat kohdanneet hyvin. Molemmilla on pelit mennyt hyvin ja tuntuu, että koko ajan on helpompi pelata sen kanssa. Roolijaosta emme ole hirveästi puhuneet, molemmat tekevät vähän mitä lystää ja jos toinen tekee virheitä, niin toinen jeesaa. Molemmat saavat toteuttaa itseään, hän kuvailee.

Loppukauden aikana hän toivoo joukkueen parantavan peliä ja saavan tasaisuutta suorituksiin, että Hokki pystyisi taistelemaan joka ilta voitosta.

Henkilökohtaisella tasolla Arola toivoo loppukauden sujuvan nousujohteisesti.

– Pitää pystyä pelaamaan joka ilta parasta mahdollista jääkiekkoa, mitä itse pystyy pelaamaan. Samalla pitää pystyä kehittämään omaa peliä kauden mittaan.

 

KUVAT: Tuomas Juntunen, Arno Hämäläinen