JYP-Akatemia saapuu Hokin vieraaksi

Kajaanin Hokki saa lauantaiseen otteluun vastaansa JYP-Akatemian kolmatta kertaa kuluvan Mestis-kauden aikana. Kauden kaksi aikaisempaa ottelua on päättynyt Akatemian voittoihin, joten lauantaina Hokilla on revanssin paikka.

Keskiviikkona Hermeksen vieraana Mestis-kauden 2016-2017 ensimmäisen vierasvoittonsa napannut Kajaanin Hokki jatkaa otteluitaan lauantaina kotiottelulla, kun linnapaidat saavat vieraakseen JYP-Akatemian. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kahteen kertaan ja molemmilla kerroilla voiton on vienyt jyväskyläläisjoukkue. Ensin syyskuun viimeisessä ottelussa JYP-Akatemia piti pisteet Jyväskylässä 4–1-voitolla ja marraskuussa Akatemia vei voiton nimiinsä voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 3–2.

Lauantaiseen otteluun Hokki saa pienen lepoedun vieraisiin nähden, sillä JYP-Akatemia isännöi perjantai-iltana kotonaan Jokipoikia.

— Tuttu kaava ja tuttu vastustaja edessä, kun pelattiin muutama viikko takaperin Jyväskylässä. Nämä on niitä työmiesten iltoja, ne luistelupelaamisen ja työnteon kautta tapahtuvat asiat on aina ensimmäisenä mielessä kun pelataan Akatemiaa vastaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen puntaroi.

Hokin edellinen ottelu oli voitokas vierailu Kokkolaan keskiviikkona, kun Joni Piipponen niittasi linnapaidoille kahden pisteen potin Hermeksestä. Vaikka ottelusta saatiin voitto, löytyy kajaanilaisten pelistä vielä parannettavia asioita.

— Ylivoimaa päästiin pelaamaan keskiviikkona hyvin vähän, kun Hermes ei ottanut montaa jäähyä. Meillä oli ihan hyvä 4vs3-ylivoima siinä lopussa ja saatiin paljon laukauksia aikaan, mutta ei tehty tulosta. Kyllä nuo on niitä hetkiä joissa oltaisiin voitu ottaa kolmenkin pisteen voitto mukaan ja se ylivoiman tehokkuuden puute näkyi.

— Positiivisia juttuja oli edellisessä ottelussa paljon niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan. Pelin jatkumon saaminen ja se, että saadaan startattua siitä mihin Kokkolassa jäätiin on isona teemana lauantaina, Hokki-luotsi päättää.

Hokin kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia Kokkolassa voittaneeseen ryhmään. Taneli Siikaluoma on palannut takaisin Kärppien mukaan ja keskiviikkona osumaa kasvoihinsa saanut Tino Kauppinen joutuu jättämään lauantaisen ottelun välistä. Sen sijaan kokoonpanoon paluunsa tekee armeijakiireiden takia edelliset ottelut väliin jättänyt kolmikko Oscar Leppänen, Samuli Tanhua ja Reko Tornberg palaa kokoonpanoon. Maalissa linnapaidoilla aloittaa Frans Tuohimaa.

hokkiuusi

Hokki-JYP-Akatemia lauantaina 26.11 kello 17.00. Kajaanin Hokin yhteistyökumppanit mahdollistaa otteluun ilmaisen sisäänpääsyn työttömille, eläkeläisille, opiskelijoille ja maahanmuuttajille.