Jyp-akatemia vahvempi

Hokki hävisi harjoitusottelun, eikä ensimmäinen sarjapeli tuonut siihen uutta suuntaa. Hokki kaatui taas jäähyihin, kun peräti 3 kertaa vihellettin jäähy liiallisesta miehityksestä jäällä. Hokkikin teki sentään yhden maalin ylivoimalla, mutta naapuri vastasi siihen kahdella ylivoimamaalilla. Kaiken kukkuraksi viimeinen maali tunaroitiin omaan maaliin.

Ensimmäinen erä meni melko puhtaasti Jyp-akatemialle, vaikka valmentaja Jukka Ahvenjärvi valitteli huonoa valmistelua. Hokki sai erässä vain pari laukausta. Heti alussa Ville Saukko laukoi siniviivalta, mutta kun siniviiva on uusien sääntöjen mukaan yli metrin kauempana maalista, ei Jyp-akatemian Juhana Aholla ollut vaikeuksia torjunnassa.

jyp

Markus Nenonen pääsi sohimaan kiekkoa läheltä ja se oli vähällä mennä perille asti. Samu Markkula pääsi laukomaan b-pisteeltä ja Arttu Likola oli puolittain yksin läpi. Hokkikin sai yhden laukauksen, kun Christoffer Seppelin ampui b-pisteeltä. Taavi Tiala laukoi niinikään b-pisteeltä ja Joonas Sammalmaa pääsi sutimaan läheltä.

Jyp-akatemia sai rangaistuslaukauksen, kun tuomari katsoi kiekkoa peitetyn. Sammalmaa ei kuitenkaan onnistunut laukauksessa.

Hokilla oli alivoima, mutta sen aikana ei tapahtunut mitään, paitsi Riku Toivo pääsi alivoimallakin ampumaan siniviivalta. Nenonen pääsi laukomaan b-pisteeltä, kuten myös Joose Antonen. Erän lopussa tuli kolme jäähyä ja lopulta Hokki pääsi ylivoimalle. Risto Mattilan siniviivalaukausta kummempaa ei kuitenkaan tapahtunut.

Jyp-akatemia rankaisee jäähyllä

Hokki pääsi aloittamaan toisen erän 2 miehen ylivoimalla, mutta taas näytti siltä, että mitään ei tapahdu. Aivan jäähyn lopussa Niko Saarenpää sai kiskaistua b-pisteeltä kiekon maaliin. Mutta vain minuutin päästä Jyp-akatemia tasoitti. Ensin Nenonen pääsi laukomaan keskeltä ja saman hyökkäyksen aikana laukoi b-pisteeltä kiekon maaliin.

Hokilla oli ylivoima ja se sai pari laukausta, mutta kaukaa siniviivalta. Niklas Näppi pääsi laukomaan b-pisteeltä ja Heikki Klemetti aivan maalin edestä. Hokilla oli ylivoima ja Saarenpää pääsi laukomaan keskeltä. Mutta sitten Markkula karkasi alivoimallakin yksin läpi. Ylivoimalla Toivo pääsi vielä laukomaan keskeltä.

jyp2

Nenonen ampui b-pisteeltä ja Valtteri Hotakainen keskeltä. Seppelin pääsi vielä laukomaan b-pisteeltä, ennenkuin Jyp-akatemia karkasi johtoon. Osuma tuli taas ylivoimalla, kun Sammalmaa pääsi ampumaan keskeltä.

Hokin kiriä ei näkynyt

Viimeinen erä oli jo aikamaista pakkopullaa ja molemmilla tuntui paras latinki olevan jo pois. Hokki otti erässä yhden jäähyn ja se riitti Jyp-akatemialle.

Ensin kuitenkin Hokilla oli pari paikkaa. Saarenpää pääsi laukomaan b-pisteeltä ja Antti Kalapudas siniviivalta. Mutta Hokki otti taas jäähyn väärästä vaihdosta ja Jyp-akatamia kaunisteli numeroita. Mutta on kyllä pakko sanoa, että maali tuli luvattoman helposti. Henri Kannisen laukaus b-pisteeltä ei ollut kummoinen, mutta se lurahti maaliin. Ottelun lopussa pelattiin ilman maalivahtia, mutta Tomas Mikus tuhri kiekon omaan maaliin.

jyp3

Vieraiden valmentaja Ahvenjärvi sanoi, että Kajaani on aina ollut haasteetinen pelipaikka. ”Kolmas erä oli meiltä paras kypsa erä. Pystyttiin liikuttamaan kiekkoa ja pelaamaan omalla rytmillä. Vastustaja tuli ahnaasti ja hanakasti, mutta pystyttiin laadukkaasti puolustamaan.” Ahvenjärvi totesi pelistä.

Hokin Jari Laukkanen ei selitellyt peliä, vaan totesi paremman voittaneen. ”Kuten kollega totesi heiltä nousujohteinen peli. Meillä taas kolmannessa erässä hyökkääminen jäi piippuun. Mutta nuo isot rangaistukset, joita nyttenkin tuli, ei minua tyydytä.”

C ilkka.arvola@elega.fi