Jyväskylästä ei pisteitä mukaan

Kajaanin Hokki joutui tyytymään 3-1-vierastappioon Jyväskylässä viimeisen minuutin maalien takia. Linnapaidat kamppailevat seuraavan kerran perjantaina Jukurien vieraana.

Hokin ja JYP-Akatemian välisen keskiviikkoisen ottelun avausmaalia saatiin odottaa toisen erän loppupäähän asti, kunnes jyväskyläläiset saivat videotarkistuksen jälkeen itselleen johtoaseman. Waltteri Lehtosen ajassa 37.48 iskemä maali oli miehelle kuluvan kauden neljäs osuma.

Hokki nousi tasoihin heti kolmannen erän alkuun. Michal Kristof nousi rohkeasti laidasta ylös, kiersi JYP-Akatemian maalin ja tarjosi maalin eteen Joni Piipposelle maalipaikan. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä tasan minuutti, vihellettiin Hokin Ville Saukko kahden minuutin jäähylle kiinnipitämisestä, jonka aikana JYP-Akatemian Aleksi Salonen vei kotijoukkueen 2-1-johtoon, vain 27 sekuntia ennen ottelun loppua. Mikko Virtanen kaunisteli lukemat kotijoukkueelle muotoon 3-1 tyhjään Hokki-rysään kolme sekuntia ennen ottelun päätöstä.

— Päällimmäisenä mielessä on se, ettei oltu riittävän tehokkaita maalintekopaikoissa. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meidän ja toinen sitten enemmän Akatemian hallussa, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen suojattiensa pelaamista Jyväskylässä.

Michal Kristof tarjoili Joni Piipposelle Hokin ainoan maalin keskiviikkona. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Michal Kristof tarjoili Joni Piipposelle Hokin ainoan maalin keskiviikkona. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki jatkaa otteitaan heti perjantaina, jolloin vastaan asettuu Mestiksen kärkipaikkaa hallussa pitävä Mikkelin Jukurit. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana kolmeen otteeseen, joista Hokki on saanut mukaansa yhteensä kolme pistettä yhden jatkoaikavoiton ja yhden jatkoaikatappion muodossa. Sarjassa joukkueiden välillä on eroa seitsemän pisteen verran, tosin Hokilla on otteluita yksi vähemmän pelattuna.

— Mikkeliin lähdetään mittaamaan mikä on meidän pelillinen taso tällä hetkellä sarjan absoluuttiseen kärkeen verrattuna. Mittarina on liigatason joukkue niin pelaajien kuin valmentajien osalta. Korkean ja jyrkän vuoren päälle meidän pitää pystyä kiipeämään, mikäli vuorenhuipulle asti aiomme huomenna selvitä, kommentoi Hokin päävalmentaja perjantaista Jukurit-ottelua.

Hokki-leirissä ei sairaslistan puolelta tule peliin ketään takaisin kokoonpanoon. Mikael Seppälä jää parantelemaan kolhujaan, eikä ole pelaamassa Mikkelissä. Lisäksi Jarkko Harjula ja Matti Kaarlela pysyvät sivussa ja Jesse Väkelä ja Markus Piispanen ovat kiinni armeijan tehtävissä.

Maalit:
37.48 1-0 Lehtonen (Antonen, Kanninen) VT
41.10 1-1 Piipponen (Kristof)
59.33 2-1 Salonen (Kanninen, Nättinen) YV VoM
59.57 3-1 Virtanen (Sund) TM

Torjunnat:
Antti Lehtonen 7+9+8=24
Dennis Saikkonen 14+5+11=30

Jäähyt:
Hokki 4x2min
JYP-Akatemia 4x2min

Yleisöä: 253

Seuraava ottelu: Jukurit-Hokki perjantaina 8.1 kello 18.30 Mikkelin jäähallissa.