Kaikki tiet vievät Savonlinnaan

Vielä kaksi ottelua ennen joulutaukoa pelaava Kajaanin Hokki matkaa keskiviikkona Savonlinnaan paikallisen SaPKon vieraaksi. Keskiviikon koitos on Hokille 6,5 viikon sisään jo kolmas vierailu Savonlinnassa.

Sarjassa kuudentena puksuttava Hokki matkaa sarjan tyvipäähän juuttuneen SaPKon vieraaksi. Hokki on ottanut tukevan otteen pudotuspelipaikasta, sillä matkaa pudotuspeliviivaan on kahdeksan pistettä. Vastaavasti pässipaidoilla samaan viivaan piste-eroa on kertynyt 13 pistettä. Yhden ottelun enemmän pelanneet linnapaidat ovat siis peräti 21 pistettä edellä savonlinnalaisia.

SaPKon viime ottelut ovat sujuneet tulosten valossa todella alavireisesti. 11 edellistä ottelusta pässipaidat ovat hävinneet peräti kymmenen. Ainoa voitto tuli viime keskiviikkona, kun SaPKo onnistui voittamaan sarjassa kolmanneksi viimeisenä majailevan Peliitat lukemin 4-2. Viikonloppuna SaPKo pelasi kaksi vieraspeliä, joista sillä oli kotiintuomisina nolla pistettä. Perjantaina LeKi oli vahvempi luvuin 2-0 ja lauantaina TUTO-ottelua ensimmäisen erän jälkeen 0-2 johtaneet pässipaidat hävisivät lopulta luvuin 3-2. Erityisen karvaaksi tappion teki vain 16 sekuntia ennen loppua syntynyt voittomaali.

Takaisin voittojen tielle

Myös Hokin viime viikko myötäili pitkälti pässipaitojen viikkoa. Keskiviikkona linnapaidat kaatoivat Jokipojat voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 4-3. Niin ikään kahden ottelun vierasreisulla viikonloppuna ollut Hokki kärsi perjantaina Vantaalla tappion voittomaalikilpailussa lukemin 3-2. Ja jos SaPKon lauantainen tappio Turussa tuli karvaalla tavalla, niin samaa voi sanoa myös linnapaitojen HCK-ottelusta. Hokki roikkui pelissä pitkään mukana, kunnes 51 sekuntia ennen päätössummeria HCK iski 3-2 voittomaalin. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 4-2.

Hokin pääkäskijän Petri Mattilan toiveena viikon kahteen otteluun onkin tappiokierteen katkaiseminen.

– Pyritään pääsemään takaisin voittojen tielle. Neljästä viime pelistä meillä on kolme pistettä, joka ei ole hyvä saldo. Ei se meidän etenemistä mihinkään isosti hetkauta, mutta se kierre halutaan tällä viikolla katkaista, Mattila linjaa.

Mattilan mukaan Hokin pitää pystyä parantamaan pelaamista yksilötasolla ja erikoistilanteissa.

– Yksilötasolla meidän pitää vaan antaa pikkuisen enemmän ja sitä kautta saada viisikko tiiviimmäksi. Puolustaminen ja hyökkääminen ei ole ollut niin tiiviillä tasolla kuin mitä se on ollut parhaimmillaan. Tietysti myös erikoistilaneet nousee suureen rooliin. Neljään viime peliin me ollaan tehty vain yksi ylivoimamaali. Ne antavat kuitenkin aina sille maalinteolle rentoutta ja suuntaa, Mattila jatkaa.

Maajoukkue kutsui Da Costaa ja Guttigia

Hokki joutuu tulemaan toimeen tämän viikon ilman Ranskan maajoukkuepelaajia Teddy Da Costaa ja Anthony Guttigia. Ranska pelaa tulevana torstaina ja perjantaina kaksi maaottelua Venäjää vastaan. Ranskan maajoukkueen vakiopelaajiin kuuluvat Da Costa ja Guttig palaavat linnapaitojen vahvuuteen tapaninpäivänä.

Ranskalaisten ohella keskiviikon ottelusta ovat sivussa Tuomas Tolonen, Veli-Antti Leinonen, Mika Koivisto, Jevgeni Fofanov, Veikko Karppinen ja Miska Humaloja. Hokki tulee pelaamaan ottelussa kolmella kentällisellä.

– Urheilijoilta kaipaa aina vastuuta ja nyt sitä vastuuta on taas tarjolla. Meillä on ollut tässä kuuden viikon aikana aikaisemminkin vastaavia tilanteita ja me ollaan selvitty niistä. Usko on kova siihen, että me pärjätään tämäkin viikko, Mattila uhkuu itseluottamusta.

Ottelu alkaa kello 18.30.

santanen

Kaksi kuukautta sivussa ollut Casper Santanen pelaa keskiviikkona toisen ottelunsa loukkaantumisen jälkeen.