Kainuulaislähtöinen Eetu Heikkinen lainalle Hokkiin

Viime kaudella Mestiksen parhaaksi puolustajaksi valittu Eetu Heikkinen hakee pelituntumaa Kajaanin Hokin riveistä. SuPS-kasvatin lainasopimus ulottuu marraskuun maaottelutaukoon saakka.

Vaasan Sportin sopimuspuolustaja Eetu Heikkinen vahvistaa Hokin takalinjoja marraskuun maaottelutaukoon saakka kestävällä lainasopimuksella. Sport voi tarpeen vaatiessa kutsua Heikkisen takaisin Vaasaan.

26-vuotias Heikkinen loukkaantui harjoitusottelukauden lopulla, eikä ole vielä pelannut alkaneella sesongilla Liigassa. Heikkinen on Hokin mukana jo perjantaina, kun linnapaidat pelaavat kotiottelun K-Vantaata vastaan. Heikkinen pelaa ottelussa Risto Mattilan puolustajaparina.

SuPS-kasvatti Eetu Heikkinen oli viime kaudella Mestiksen paras puolustaja.

SuPS-kasvatti Eetu Heikkinen oli viime kaudella Mestiksen paras puolustaja. Kuva: liiga.fi

Suomussalmelta maailmalle ponnahtanut Heikkinen pelasi edellisen kerran Hokissa C-juniori-ikäisenä. 16-vuotiaaina Kajaanista Poriin muuttanut Heikkinen pelasi alle 17- ja 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja pelasi Ässä-paidassa 89 liigaottelua.

Heikkinen on edustanut kuusi edellistä kautta Vaasan Sportia. 185-senttisellä ja 83-kiloisella puolustajalla on takataskussaan kolme Mestis-mestaruutta Sportin paidasta.

Heikkinen oli viime kaudella hurjassa vedossa, kun SuPS-kasvatti keräsi 55 runkosarjaottelussa tehot 10+34=44, joka oikeutti puolustajien pistepörssin ylivoimaiseen ykköspaikkaan. Samalla Heikkinen valittiiin Mestiksen 1. tähdistökentälliseen sekä sarjan parhaaksi puolustajaksi.