Kajaani hankkii joustokaukalon myös kilpajäähalliin

Kajaanin kaupunki on päättänyt hankkia joustokaukalon myös Kajaanin kilpajäähalliin. Joustokaukalo asennetaan jäähalliremontin yhteydessä elokuun aikana.

Kajaanin kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen kokouksessaan 120 000 euron investointimäärärahan siirron.

– Koko joustokaukalon hankintaprosessi eteni sujuvasti, eikä mitään negatiivista tullut vastaan. Kiitos kaupungin luottamusmiehille, jotka tekivät nopeasti ratkaisuja, Kajaanin kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Aleksi Nyström myhäilee.

– Kaukalon hankintaprosessi lähti heti liikkeelle. Pyrimme siihen, että kaukalo on asennettuna elokuun loppuun mennessä.

Myös Kajaanin uuteen harjoitusjäähalliin on asennettu joustokaukalo. Kaukalot toimittaa ylivieskalainen Ice Pro.

– Joustokaukalo on nykypäivän jääkiekkopelien vaatimuksena. Nyt molemmissa halleissa on viralliset kilpailuolosuhteet, Nyström kehuu.

Kajaanin kilpahallin kaukalon koko on 29x60m ja harjoitusjäähallin 26x56m.

Joustokaukalot vähentävät loukkaantumisia

Alun perin joustokaukalo oli määrä asentaa kaudelle 2020–2021. Mestis-otteluiden lisäksi Kajaanissa pelataan keväällä 2020 Barents Winter Gamesin pelejä ja helmikuussa 2021 Kajaanissa pelataan Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalien (EYOF) jääkiekkoturnauksen otteluita.

Joustokaukaloiden on tutkittu vähentäneen loukkaantumisriskiä merkittävästi. Lääketieteen lisensiaatti Markku Tuomisen väitöstutkimuksen mukaan joustokaukaloissa aivotärähdysten riski pieneni 80 prosenttia ja olkapäävammat pienenivät 60 prosenttia.

– Joustokaukalo on nykyaikaa ja se on tärkeä asia pelaajien turvallisuuden kannalta. Kajaani on tässä asiassa ollut muita jäljessä, sillä muualla joustokaukaloissa on pelattu koko 2010-luku.

Kajaanin harjoitusjäähalliin on jo asennettu joustokaukalo.