Kajaaniin ei pisteitä Joensuusta

Kajaanin Hokki hävisi sarjan toisen ja kolmannen välisen ottelun, kun Jokipojat olivat vahvempia lukemin 3–1 (0–0, 2–0, 1–1). Hokin seuraavassa pelissä vastaan asettuu runkosarjan voittaja, Mikkelin Jukurit.

Kajaanin Hokki lähti keskiviikkona Joensuuhun hakemaan tärkeitä pisteitä, kun vastaan asettui runkosarjassa yhtä pykälää taaempana ollut Jokipojat. Joukkueiden kolme aiempaa ottelua olivat päättyneet Hokin voittoihin ja kauden viidestä ottelusta yhteensä neljä oli kääntynyt linnapaidoille.

Ottelua lähdettiin tahkoamaan hyvin tasaisesti ja kovaa kamppaillen, eikä tarkasti puolustetun ensimmäisen erän jälkeen taululle ollut kertynyt yhtään maalia. Toistakin erää kerettiin pelata hyvän matkaa, kunnes Jere Niemelä avasi maalisaldonsa Mestiksessä laukomalla kiekon vastustamattomasti ohi Hokki-maalia vartioineen Sami Väliharjun ajassa 34.28. Lisää iloa kotiyleisölle aiheutti ärjypaitojen kapteeni Samu Pitkänen, joka sai sijoitettua kiekon Ossi Pellisen syötön jälkeen linnapaitojen verkon perukoille.

Kolmannen erän alussa nähtiin Hokin kavennusmaali, joka syntyi Antti Helannon avustuksella. Niklas Näppi haki ylivoimalla terävää poikittaissyöttöä, jota katkoessaan Helanto iski kiekon omaan rysään. Viimeisen niitin Hokki-arkkuun naulasi Niemelä illan toisellaan aikaan 57.51. Pisteet jäivät näin Jokipojille luvuin 3–1.

— Tasainen peli kaikkinensa ja maalinteon tehokkuudessa tuloksen muodossa hävittiin tänään. Maalipaikkoja meillä oli riittävästi niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla, toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ja siinä hetkessä Jokipojat käytti sen momentumin selkeästi paremmin hyväkseen maalien muodossa kuin me, summasi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Kavennusmaalin jälkeen Hokki-kapteeni Mikael Seppälä sai ylivoimalla laitettua kiekon toistamiseen ohi Mikael Edelmannin, mutta videotarkastusten jälkeen tilanne kuitenkin tuomittiin korkeaksi mailaksi, kun Seppälä oli ottanut Ville Saukon vedon liian korkealta haltuunsa. Laukkasen mielestä ottelu ei kääntynyt kuitenkaan siitä Jokipojille.

— Ei se minun mielestä mikään käännekohta ollut, yksittäinen tilanne ja tuomarit nuo ratkaisut tekee. Jos tämän ottelun käännekohtaa miettii niin kyllä se toisessa erässä oli, kun hävittiin erä 2-0 vaikka itsellä oli vaikka kuinka paljon laadukkaita maalipaikkoja. Ei se hylätty maali nyt millään muotoa tätä peliä kääntänyt, kommentoi Hokki-luotsi.

Seuraavan kerran Hokki pelaa lauantaina, kun kotikaukaloon saapuu runkosarjan voiton keskiviikkona varmistanut Mikkelin Jukurit. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa viiteen otteeseen kuluvan kauden aikana, joista kajaanilaiset ovat onnistuneet saamaan itselleen yhteensä kolme pistettä.

— Kaikille meille osallistujillehan tuo, että Jukurit sen runkosarjan voittaa on ollut jo pidemmän aikaa tiedossa. Nyt siitä ei tarvitse näitä teorioitakaan laittaa ilmoille. Sieltä tulee liiga-tason joukkue ja se on hyvä mittari meille kun on viikko runkosarjaa jäljellä. Kun mennään tämän pelin sisältöön, niin peli oli hyvin hallussa ja pelattiin hyvää peliä, sen osalta on hyvä jatkaa matkaa lauantaihin, päätti kajaanilaisten käskyttäjä.

Michal Kristofin ja Ville Saukon punomat juonet eivät riittäneet Jokipoikien kaatoon. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Michal Kristofin ja Ville Saukon punomat juonet eivät riittäneet Jokipoikien kaatoon. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Tilastot:

Maalit:
34.28 1-0 Niemelä (Kaijomaa, Rissanen)
38.42 2-0 Pitkänen (Pellinen, Paukku) VoM
46.05 2-1 Näppi YV
57.51 3-1 Niemelä (Larinmaa, Helanto)

Torjunnat:
Sami Väliharju 7+8+7=22
Mikael Edelmann 8+12+11=31

Jäähyt:
Hokki 4x2min
Jokipojat 4x2min

Yleisöä: 2242

Seuraava ottelu: Hokki-Jukurit Kajaanin jäähallissa lauantaina 5.3 kello 17.00