Kajaanin Hokki avasi harjoitusottelut rankkarivoitolla Jokipojista

Kajaanin Hokki aloitti jääkiekkokauden upeasti voitolla kotikentällä. Ensimmäisessä harjoitusottelussa kaatui Joensuun Jokipojat voittolaukauskisassa lukemin 4-3 (2-1,0-1,1-1).

Ottelun avauserä tarjosi paljon vauhtia ja myös kolme maalia. Maalinteon aloitti kotijoukkueesta Arttu Heikkinen, joka pääsi sivaltamaan kauden avausmaalin Riku Toivon hyvästä esityöstä. Myös erän toisesta maalista vastasi Hokki. Jokipoikien puolustuksen haparoidessa Anthony Guttig iski depyyttiottelussaan kiekon varmasti reppuun ja lukemiksi 2-0. Erän loppuun Jokipojat kavensi lukemiksi 1-2 Raimonds Vilkoitsin toimesta.

Toisessa erässä ottelun tempo laski selvästi ja erä näyttikin varsin pitkään maalittomalta, kunnes vajaa minuutti ennen erän loppua Elvjis Bieazais tasoitti lukemiksi 2-2.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet tulivat jälleen pirteämmällä ilmeellä ja tilanteita nähtiin molempiin päihin toista erää enemmän. Kun erää oli käyty viitisen minuuttia vieraiden Sami Blåmqvist ampuu nopean vastahyökkäyksen päätteeksi tasoitusmaalin ohi Hokki-maalia vartioineen Teemu Seppäsen.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Jokipoikien maalivahti Mikael Edelmann loukkaa itseään ja maalille vaihdetaan Daniel Spence. Kauan ei Spence kerkeä maalillaan seistä, kun kiekko jo löytyy hänen selän takaa. Maalintekijänä Riku Toivo, Arttu Niskakankaan ja Teemu Virtalan esityöstä. Ottelun loppu mennään maalittomana ja ottelun ratkaisu siirtyy suoraan voittolaukauskilpailuun.

Voittolaukauskilpailussa pääosiin nousevat maalivahdit, jotka pitävät seitsemän ensimmäistä laukaisijaparia ilman maalia. Vasta kahdeksannesta parista löytyy ottelulle ratkaisu, kun Riku Toivo viimein saa kiekon maalin.

Hokin päävalmentaja Petri Mattila näki joukkuensa otteissa paljon positiivista.

– Hyvä alku meiltä. Toisessa erässä sitten ei päästy ihan niin vahvasti kiekon kanssa omista eteenpäin,eikä pystytty luomaan kiekon kanssa painetta kohti vastustajan maalia tarpeeksi hyvin. Kolmas erä sitten paras meiltä ainakin tilastojen mukaan ja päästiin kuitenkin rinnalle ja ohi, vaikka näistä ei nyt pisteitä saakkaan. Kokonaisuutena ihan hyvä peli ja paljon niitä hyviä asioita näkyvillä juurikin ylivoimassa ja myös alivoimassa.

Hokin harjoituspelit jatkuvat perjantaina, kun se kohtaa vieraissa JYP-Akatemian.