Kajaanin Hokki jatkaa voittokulkuaan

Kajaanin Hokki matkasi perjantai-illan kamppailua varten Mikkeliin, jossa vastaan asettui Jukurit. Tiukan kamppailun jälkeen pisteet matkasivat Kajaaniin luvuin 2-3 (0-1, 2-0, 0-1, 0-1) jatkoajan jälkeen.

Ottelun ensimmäisen erän alussa ei liikoja huippupaikoilla juhlittu. Kun Hokki sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa erän loppupäässä, pyöritti linnapaidat kiekkoa alueella pitkään ja lopulta Niklas Näppi rankaisi iskemällä kiekon etuylänurkkaan. Ensimmäisessä erässä ei lisämaaleja nähty ja Hokki-johdossa siirryttiin pukukoppien puolelle.

Toiseen erään Jukurit tulivat terävämmin ja Teemu Henritius runnoi tasoitusmaalin heti ensimmäisellä minuutilla. Juuri ennen ottelun puoliväliä siirtyi kotijoukkue jo johtoon, kun Joonas Kalliolan rannelaukaus upposi Antti Lehtosen vartioiman maalin takaylänurkkaan. Jukurien johdossa toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkuun kajaanilaiset ottivat kaksi jäähyä, mutta eivät antaneet kuitenkaan Jukureille saumaa ratkoa peliä niistä. Kellot pysähtyivät aikaan 52.27, kun Hokin kapteeni Mikael Seppälä upotti kiekon komeasti Jukuri-maalivahti Juhana Ahon ohi. Ottelun päättyessä tasalukuihin siirryttiin jatkoajalle, jonka ratkaisijana toimi SaPKo-ottelun huilannut Michal Kristof. Nopeasti tulleen läpiajon päätteeksi Kristof uitti kiekon rystyltään ohi Ahon ja toi Kajaaniin tuomiseksi kaksi pistettä.

— Kaikkinensa kova kamppailu, ensimmäinen ja kolmas erä olivat hyvin tasaisia eriä. Onneksi meille hankalassa toisessa erässä ottelu ei ratkennut Jukureille. Joukkueessa oleva sitkeys ja kärsivällisyys näkyi pelaajissa, kun vastustajien viedessä ottelua ei tullut paniikkia tekemiseen. Jatkoaika oli meiltä erinomaista, ihan muutamaa sekuntia lukuunottamatta oltiin kiekossa kiinni ja ansaittu voittomaali saatiin lopuksi, summaa Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen ottelua.

Alkukauden ajan kehnosti toiminutta erikoistilannepelaamista Laukkanen luonnehti jämäkäksi ja hyväksi. Ottelun aikana Hokki kärsi kaksitoista minuuttia jäähyjä ja Jukurit kahdeksan minuuttia.

— SaPKo-ottelussa saatiin ylivoimamaali suorasta hyökkäyksestä ja tänään saatiin kuvionkin kautta tehtyä maali. Tätä vaarallisuutta ja tehokkuutta yritetään löytää ylivoimalle. Alivoimapeli oli hyvää. Kolmannessa erässä vastustaja sai kaksi ylivoimaa ja eivät taineet päästä yhteenkään hyvään maalipaikkaan kummallakaan kerralla ja siinä hetkessä alivoimaneliön pelaamisessa oltiin todella jämäkkiä, arvioi Laukkanen.

Hokin voiton takuumiehenä toimi jatkoaikamaalin viimeistellyt Michal Kristof.

Hokin voiton takuumiehenä toimi jatkoaikamaalin viimeistellyt Michal Kristof.

Maalit:
16.11 0-1 Näppi (Humaloja, Piispanen) YV
20.52 1-1 Henritius (Turtiainen, Nöyränen)
29.58 2-1 Kalliola (Palve, Kauppinen)
52.27 2-2 Seppälä (Mattila, Kristof)
61.30 2-3 Kristof (Lehtonen)

Jäähyt:
Jukurit 4x2min
Hokki 6x2min

Torjunnat:
Juhana Aho 5+3+11+0=19
Antti Lehtonen 7+5+4+1=17

Yleisöä: 1433

Seuraava ottelu: Hokki-KeuPa keskiviikkona 30.9 Kajaanin jäähallissa.