Kajaanin kaupunkifestivaalin järjestelyt ja myynti hyvässä vauhdissa

kaupunkifestivaali

Kajaanin ensimmäisen kaupunkifestivaalin järjestelyt ja myynti ovat hyvässä vauhdissa vajaata paria kuukautta ennen varsinaista tapahtumaa.

– Ennakkolippuja on myyty kaikkiaan noin 1500 kappaletta ja varauksia on noin 200. Myynti on noin 30 prosenttia siitä, mitä ennakkoon budjetoimme, kertoo Kajaanin Hokin puheenjohtaja Esko Karjalainen.
SV-Sound Oy:n yrittäjä Seppo Vuorela uskoo, että myynti kiihtyy entisestään lähempänä tapahtumaa. Lauantai-illan vip-tilaa aiotaan laajentaa 400:stä 500:teen henkilöä runsaan kysynnän vuoksi. Myös tapahtumatelttaa on päätetty suurentaa. Suurempaan telttaan mahtuu kaikkiaan 3000-4000 henkeä. Orkesterit esiintyvät teltassa ja luvassa on Vuorelan mukaan mammuttimainen tapahtuma myös visuaalisesti.

– Kaikki mahtuvat nyt hyvin sisälle telttaan joten ei haittaa, vaikka olisi huonompikin sää. Orkesterilavan molemmille puolille tulee jättiscreenit, joten esitykset näkyvät hyvin taaemmaksikin.

Telttaan tulee myös useampia pienempiä screenejä, Karjalainen sanoo.

Sekä Karjalainen että SV-Sound Oy:n yrittäjä Seppo Vuorela vakuuttavat, ettei verohallinnon SV-Soundista Kainuun käräjäoikeudelle jättämä konkurssihakemus vaikuta kaupunkifestivaaliin.

– Verot maksetaan ja asia saadaan sitä myöten selväksi, Vuorela sanoo.

– Taloudellisen vastuun tapahtumasta kantavat Hokki ja SV-Sound puoliksi. Tapahtuma kuitenkin järjestetään Hokin y-tunnuksella ja talousasiat ja hallinnon hoitaa Hokki, Karjalainen puolestaan selvittää.

Karjalaisen mukaan järjestelyt ovat kaikkinensa erittäin hyvällä mallilla. Tiistaina 26. kesäkuuta kello 18.00 SV-Soundin tiloissa Kajaanissa pidetään toimitsijoiden järjestäytymistilaisuus. Innokkaita vapaaehtoisia otetaan joukkoon edelleen mielellään mukaan. Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua Karjalaiselle joko etukäteen tai tulla suoraan paikan päälle tilaisuuteen.

Ohjelmaan pieni muutos

Kajaanin ensimmäinen kaupunkifestivaali järjestetään 1.-3. elokuuta Petäisenniskassa.

Lauantain lastenkonsertin alkamisaikaa on aikaistettu kahdella tunnilla. Hevisaurus esiintyy siis jo klo 14.00, portit festivaalialueelle avautuvat puolta tuntia aiemmin klo 13.30. Muita muutoksia ohjelmistoon ei ole tullut.

Torstaina yleisöä viihdyttävät kajaanilaiset bändit ja tuolloin alueelle on vapaa pääsy. Torstaina ovet festivaalialueelle avautuvat klo 19.00 ja sulkeutuvat klo 24.00.

Perjantaina kaupunkifestivaalin tähtiartistit ovat Katri Helena, Kake Randelin ja Jari Sillanpää. Lauantai-iltaa viihdyttävät puolestaan Tuure Kilpeläinen, Popeda ja Uriah Heep.

Perjantai- ja lauantai-iltoina portit tapahtuma-alueelle avautuvat klo 19.00 ja sulkeutuvat klo 01.30, konsertit alkavat klo 20.00. Tapahtuman aikana Kajaanin kaupunkialueelta on ilmainen nonstop bussikuljetus tapahtuma-alueelle. Lippuja festivaaleille voi ostaa osoitteesta lippu.fi tai Hokin toimistolta Kajaanista osoitteesta Koskikatu 3.