Kajaanissa pelataan joulukuussa kaksi U16-maajoukkueen ottelua

Kajaanin Hokki isännöi kahta U16-maajoukkueen ottelua Kajaanissa. Ottelut pelataan joulukuun 14. ja 16. päivinä Kajaanissa. Otteluissa vastassa on Ruotsi.

Otteluiden järjestelyistä vastaavat Hokki Kainuu Oy, Kajaanin JunnuHokki ja Suomen Jääkiekkoliitto.

– Olemme todella otettuja, että Jääkiekkoliitto huomioi meitä tällä hienolla tapahtumalla. Se kertoo meille, että teemme asioita oikein niin seurana kuin myös koko maakuntana, Hokki Kainuu Oy:n puheenjohtaja Pasi Halonen iloitsee.

Joukkueet saapuvat Kajaaniin alustavasti keskiviikkona 12. joulukuuta. U16-maajoukkue on mukana Finnkampenissa ensimmäistä kertaa sen hetkisellä parhaalla kokoonpanollaan.

– Tällä tapahtumalla on pieniä positiivisia vaikutuksia niin meidän, JunnuHokin kuin koko maakunnan talouteen. Nyt yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä tulevien Teemu Selänteiden ja Patrik Laineiden otteita maajoukkuepaidassa, Halonen kertoo.

U16-maajoukkue pelaa Kajaanissa parhaalla kokoonpanollaan. (Kuva: Pasi Mennander/Leijonat)

Kajaanissa 17 vuoden tauko maaotteluista

Edellisen kerran Kajaanissa on pelattu maaotteluita vuonna 2001, kun Kajaanissa ja Vuokatissa pelattiin Euroopan nuorten olympiafestivaalien otteluita. Edellinen Kainuussa pelattu maaottelu on vuodelta 2006, kun Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueet kohtasivat Kuhmossa.

– Kajaanin vahvistuminen ja säilyminen kiekkokartalla ovat Jääkiekkoliitolle todella tärkeitä asioita. Hokkia ja koko Kainuuta tarvitaan Suomen kiekkokartalle, Jääkiekkoliiton Nuorten maajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen toteaa.

Oikarinen on tyytyväinen Kajaanin rakennettavasta uudesta harjoitusjäähallista.

– Se on erinomainen asia koko suomalaisen kiekkoilun kannalta, kun Suomeen rakennetaan uusia halleja. Kiitos kuuluu Kainuun poliittisille päättäjille, jotka mahdollistivat päätöksellään harjoitushallin rakentamisen.

Oikarisen mukaan on mahdollista, että Kajaanissa nähdään jatkossa myös vanhempien maajoukkueiden otteluita.

U16-maajoukkueen Finnkampen:

Pe 14.12.2018 Suomi–Ruotsi (Kajaani)
La 15.12.2018 Suomi–Ruotsi (Iisalmi)
Su 16.12.2018 Suomi–Ruotsi (Kajaani)

Liput tulevat myyntiin syksyllä.

Ottelut nähdään suorina lähetyksinä myös Leijonat-TV:stä. Leijonat TV:n kautta junnumaajoukkueiden pelejä seuraa keskimäärin 50 000–100 000 katsojaa.