Kalapudas paluustaan: ”En ole täysin tyytyväinen”

Antti Kalapudas teki keskiviikkona paluun kaukaloon reilun kahden viikon tauon jälkeen. Kalapudas nousi paluuottelussaan saman tien ratkaisijaksi, mutta ei ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa.

Antti Kalapudas palasi keskiviikkona kaukaloon ja ratkaisi voiton Hokille voittomaalikilpailussa.

Antti Kalapudas palasi keskiviikkona kaukaloon ja ratkaisi voiton Hokille voittomaalikilpailussa.

Kajaanin Hokin Antti Kalapudas palasi linnapaitojen kokoonpanoon lähes neljän viikon tauon jälkeen. Edellisen kerran Kalapudas pelasi helmikuun alussa alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa Göteborgissa. Turnauksessa tullut ylävartalovamma piti Oulaisten Huiman kasvatin sivussa pelikentiltä keskiviikkoon saakka.

Kalaputaan paluu kaukaloon oli vahva, sillä keskushyökkääjä iski varsinaisella peliajalla maalin ja ratkaisi lopulta voiton kajaanilaiselle voittomaalikilpailussa. Kalapudas oli kuitenkin pelin jälkeen tyytymätön omaan esitykseensä.

– En ole täysin tyytyväinen omaan pelaamiseen. Ensimmäisessä erässä olin joukkueen tavoin aika yössä, toisessa pääsin mukaan peliin paremmin mukaan ja viimeinen erä nyt meni siinä ”nollanollaa” pelatessa. Parannettavaa jäi paljon, Kalapudas summaa omaa suoritustaan.

Kalapudas oli käynnistämässä linnapaitojen takaa-ajoa toisessa erässä iskemällä Hokin 3-4 -kavennusmaalin. Kalapudas pääsi ampumaan kiekon suoraan Tomi Wileniuksen loistavasta poikittaissyötöstä, josta 18-vuotias peluri ei erehtynyt.

– Jos Wileniuksen sanoja lainataan, niin sieltä tuli EHT-tason syöttö lapaan, josta oli kiva laittaa suoraan syötöstä sisään, Kalapudas veistelee.

Voittomaalikilpailussa Kalapudas onnistui iskemään Hokille kaksi osumaa. Ensimmäisellä yrityksellä Kalapudas laukoi kiekon Petri Pitkäsen ohi kilpipuolelta ja ratkaisevalla yrityksellä hän ujutti kiekon maaliin komean harhautuksen päätteeksi.

– Päätin nyt testata noita ratkaisuja. Toisella vedolla näin, että maalivahti alkoi tökkäämään, joten odotin sitä rauhassa ja vein sitten rystyllä pitkälle. Tällä kertaa meni maaliin asti, Kalapudas kertailee ottelun voittomaalia.

”Ensimmäinen erä oli meiltä kauhea”

Kärppien sopimuspelaajiin kuuluva Kalapudas pelaa Hokissa koko kauden mittaisella lainasopimuksella. Kalapudas on pelannut vahvan tulokaskauden iskemällä 39 otteluun tehopisteet 12+18=30. Tehot oikeuttavat tulokkaiden pistepörssin neljänteen sijaan.

Keskiviikon voittopelistä huolimatta Kalapudas ei ollut pelin jälkeen tyytyväinen etenkään joukkueen avauserän pelaamiseen.

– Ensimmäinen erä oli meiltä kauhea. Se oli melkoista seilailua. Toisessa erässä päästiin ylivoimalla peliin mukaan ja mentiin myös edelle. Viimeinen erä pelattiin suhteellisen hyvin, mutta siinäkin jäi paljon parannettavaa.

Kalapudas aloitti ottelun Jesse Puljujärven ja Tomi Wileniuksen keskellä, mutta toisessa erässä Hokki-valmentaja Jari Laukkanen päätti sekoittaa ketjuja ja loppupelin ajan Kalaputaan ketjukavereina toimivat Niklas Näppi ja Saku Mäenalanen.

Kalaputaan mukaan kesken pelin tehdyt ketjumuutokset toimivat sopivana herätyksenä joukkueelle.

– Ihan hyvin sujui peli uusien ketjukavereiden kanssa. Ketjumuutokset herättivät varmasti koko joukkuetta. Ainakin itselle se oli herätys, että nyt pitää alkaa pelaamaan.

Vaikka keskiviikon peliesitys ei jättänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa, Kalapudas muisuttaa, että tärkeintä ottelussa oli jaossa olleet pisteet.

– Voitosta tässä pelataan ja voitto oli tänään tärkeintä, Kalapudas päättää.

Hokin ottelut jatkuvat perjantaina kotikaukalossa LeKiä vastaan. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy ja Hokki tarjoaa 500 ensimmäiselle hernekeittoa!