KalPa-hyökkääjä Miikka Pitkänen pelaa loppukauden Hokissa

KalPa-hyökkääjä Miikka Pitkänen vahvistaa Kajaanin Hokin rivejä loppukauden ajan. Pitkänen on mukana Hokin kokoonpanossa jo perjantain vierasottelussa TUTO Hockeytä vastaan.

Kuopion KalPan sopimuspelaaja Miikka Pitkänen on Kajaanin Hokin tuorein vahvistus. KalPa nimesi 18-vuotiaan Pitkäsen viiden nuoren pelaajan joukkoon, jonka myötä hän voi siirtyä Liigan ja Mestiksen välillä myös siirtorajan sulkeutumisen jälkeen. Pitkänen pelaa kuitenkin lähtökohtaisesti koko loppukauden Hokissa.

– Lähtökohta on se, että Pitkänen pelaa loppukauden Kajaanissa. Hän voi kuitenkin tarvittaessa siirtyä takaisin Kuopioon, jos KalPalla esimerkiksi ilmenee loukkaantumishuolia, Hokin pelaajakoordinaattori Joonas Karjalainen taustoittaa siirtoa.

177-senttinen ja 69-kiloinen Pitkänen on entuudestaan tuttu pelaaja Hokki-valmentaja Jari Laukkaselle, kun Laukkanen oli viime kaudella KalPan liigajoukkueen päävalmentajana. Pitkänen pelasi tuolloin 11 liigaottelua, joissa KalPa-kasvatti teki tehot 2+0. Tällä kaudella Pitkänen on pelannut kaksi liigaottelua ilman tehomerkintöjä.

– Pitkänen on minulle hyvin tuttu pelaaja KalPan A-junioreiden ja liigajoukkueen kautta. Hän pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laitahyökkääjänä, joka on hyvä asia meille, Laukkanen iloitsee.

25057054-pitkanen-miikka.png.600x750_q85_box-98,42,746,852

18-vuotias Miikka Pitkänen on tällä hetkellä Nuorten SM-liigan pistepörssin seitsemäs. Kuva: Liiga.fi

Pitkänen iski viime kaudella KalPan A-junioreissa 43 otteluun tehot 20+18=38, ollen samalla KalPan paras pistemies. Tällä kaudella Pitkänen on pelannut Nuorten SM-liigassa 42 ottelua tehoin 19+40=59, jolla irtoaa koko pistepörssin seitsemäs sija.

Pitkänen oli myös viime viikonvaihteessa mukana alle 20-vuotaiden viiden maan turnauksessa Göteborgissa. Pitkänen kirjautti neljässä ottelussa yhden syöttöpisteet.

– Kaikki viestit mitä olen saanut KalPan A-junioreista ja maajoukkuepeleistä kertovat, että tässä vaiheessa uraa Pitkäsen kehityksen kannalta on oikea paikka päästä pelaamaan miesten pelejä Mestikseen, Laukkanen kertoo.

Pitkänen hyppää kajaanilaisten kyytiin Kuopiosta ja on Hokin pelaavassa kokoonpanossa jo perjantain TUTO Hockey kamppailussa. Pitkänen pelaa alustavasti ottelussa Hokin kakkosketjun keskellä Niklas Näpin ja Tomi Wileniuksen kanssa.

Hokki pelaa etelänkiertueellaan myös lauantaina Lempäälässä. Seuraavan kotiottelun linnapaidat pelaavat keskiviikkona 18.2. SaPKoa vastaan.