KalPa-puolustaja Niko Mikkola loppukaudeksi Kajaaniin

Kajaanin Hokki vahvistaa takalinjojaan KalPan sopimuspuolustaja Niko Mikkolalla. 18-vuotias Mikkola liittyy joukkueen vahvuuteen tiistaina.

KalPa-puolustaja Niko Mikkola pelaa loppukauden Kajaanissa.

18-vuotias KalPa-puolustaja Niko Mikkola pelaa loppukauden Kajaanissa. (Kuva: liiga.fi)

Jääkiekon Mestiksessä tällä hetkellä sijalla neljä majaileva Kajaanin Hokki saa vahvistusta puolustuspäähän, kun KalPa-puolustaja Niko Mikkola liittyy linnapaitojen vahvuuteen loppukauden ajaksi.

Viime viikolla joukkueeseen liittyneen Miikka Pitkäsen tapaan Mikkola on nimetty KalPan toimesta viiden nuoren pelaajan joukkoon, joka mahdollistaa pelaajan liikkumisen Liigan ja Mestiksen välillä. Lähtökohtaisesti Mikkolan loppukausi sujuu kuitenkin Kajaanissa.

– Pitkäsen tapaan lähtökohta on se, että Mikkola pelaa loppukauden Hokissa. Hän voi kuitenkin palata tarvittaessa KalPaan, Hokin pelaajakoordinaattori Joonas Karjalainen kertoo.

Vuonna 1996 syntynyt Mikkola on pelannut tällä kaudella yhdeksän liigaottelua tehoin 0+1. Lisäksi Mikkola on pelannut tällä kaudella Nuorten SM-Liigassa 37 ottelua tehopistein 9+14=23. Mikkolan tehosaldo +7 on myös KalPan A-junioreiden paras.

– Kyseessä on isokokoinen ja hyvin liikkuva yleispuolustaja. Hänen oman uransa kannalta nyt on erittäin hyvä hetki pelata tämä kevät miesten pelejä Mestiksessä, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

185-senttinen ja 84-kiloinen Mikkola oli myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana 4.-8. helmikuuta pelatussa viiden maan turnauksessa Göteborgissa. Mikkola pelasi turnauksessa neljä ottelua tehoin 0+1.

Mikkola tuo Hokin alakertaan myös tärkeää leveyttä.

– Tämän hankinnan myötä meillä on kahdeksan puolustajaa kasassa, jota ollaan joulukuun puolivälistä lähtien työstetty, Laukkanen huomauttaa.

Hokin ottelut jatkuvat keskiviikkona 18.2. kotiottelulla SaPKoa vastaan.