Kapteeni kauden tärkeimmän ottelun alla: ”Antaa pelin viedä ja nautitaan ainutlaatuisesta ottelusta”

Voitot tasan 2–2. Voittaja pääsee Mestis-karsintaan, häviäjä jää nuolemaan näppejään ja suuntaa kesälomalle. Vain yksi joukkue voi voittaa.

Panokset ovat siis tapissa.

– Tämä on ihan bussikuskeista lähtien jännittävä tilanne molemmille joukkueille, kun välieräsarjan voitto ratkeaa yhdessä ottelussa. Pitkä kausi takana ja nyt yhdessä pelissä mitataan, että mihin meistä on.

Näin puhuu Hokin kapteeni Niko Saarenpää. Kokenut, 35-vuotias, Saarenpää ei ole tiistaina astuessaan kaukaloon ensimmäistä kertaa urallaan kovassa paikassa, mutta moni Hokin nuori pelaaja on.

– Puheet on nyt puhuttu. Jätetään turha höpinä ja lässytys pois, antaa pelin viedä ja nautitaan ainutlaatuisesta ottelusta. Sieltä se tuloskin tulee normaalin työnteon ja rentouden kautta, Saarenpää ohjeistaa.

– Kaikki ovat huomanneet, että puoli-ilmaiseksi ei saa tässä sarjassa mitään. Jokaisen yksilön pitää luottaa itseensä, eikä mikään ole muuttunut siitä, kun pelasimme itselle runkosarjan kärkipaikan.

Saarenpää ennakoi ratkaisuottelusta vähämaalista.

– En usko, että pelistä tulee hirveää maali-iloittelua. Molemmat joukkueet tietävät, että tulos tulee puolustuksen kautta. Meillä on tarvittava määrä yksilötaitoa hyökkäyspäässä ratkaista ottelu, Saarenpää näkee.

Tuulettaako Hokki tiistaina Niko Saarenpään johdolla? (Kuva: Tuomas Juntunen)

Paukkuuko 1000 katsojan raja myös tiistaina?

Mikäli Hokki voittaa ottelun, juhlii Hokki välieräsarjan voiton lisäksi Suomi-sarjan mestaruutta. Mikäli FPS vie voiton, matkaa Suomi-sarjan mestaruuskannu siinä tapauksessa Porvoon Huntersille. Hunters voitti omassa välieräsarjassaan Kiekko-Espoon voitoin 3–1.

Tiistain otteluun on myyty hyvään tahtiin ennakkolippuja ja paikalle odotetaan yli 1000 katsojaa. Saarenpään mukaan tilanne hieno sekä joukkueelle että yleisölle.

– Meidän pitää huomenna määrätä kaukalossa, sillä se on meidän kotipeli. Varmasti tiedossa on hieno ottelu myös yleisölle, ja ne viimesetkin ketkä eivät ole nähneet Suomi-sarjaa, niin nyt kannattaa tulla paikalle, kun kaukalossa painetaan täysillä päästä päähän.

– Kotiyleisö on meidän puolella, mutta matkarasitus on kuitenkin molemmille aika sama. Me olimme Kajaanissa maanantaiaamuna Kajaanissa ja kaveri joutuu tekemään saman matkan. Väsymystä on molemmilla, mutta se ei ratkaise tätä sarjaa.

Loppuun Saarenpää lupaa yhden asian.

– Joukkue laittaa huomenna aivan kaiken likoon. Sitä ei tarvitse epäillä.

Ratkaiseva 5. välierä Hokki–FPS tiistaina 19.3. Kajaanin jäähallissa kello 18.30. Ennakkolipunmyynti Hokin toimistolla klo 9–15. Jäähallin lippuluukku aukeaa klo 17.30.