Kapteeni Samu Pyykkönen kasvoi ratkaisijan rooliin

SuPS-kasvatti Samu Pyykkönen on noussut askel askeleelta yhä tärkeämmäksi pelaajaksi Hokissa. Yhdeksättä kauttaan Mestiksessä pelaava keskushyökkääjä on ottanut nyt askelta ratkaisijan roolia kohti.

Tuore kapteeni Pyykkönen myöntää, ettei joukkue ole alkukauden aikana saanut voittosarakkeeseen niin paljoa merkintöjä kuin olisi halunnut.

–  Välillä on ollut pirteääkin tekemistä, mutta pelin sisällä on tullut ailahtelua. On tullut sellaisia helppojakin tulostappioita joissakin peleissä, mutta tekemisenkin tasolla on ollut paljon parannettavaa pelissä, hän pyörittelee.

Henkilökohtaisella tasolla alkukausi on sujunut Pyykkösellä tehokkaasti. 11 ottelussa hän on tehnyt tehot 7+3. Niillä hän on joukkueen maalipörssin kärjessä ja pistepörssissä toisena heti tehohyökkääjä Tuomas Komulaisen takana.

– Maaleja on syntynyt poikkeuksellisen hyvään tahtiin alkukaudesta. Kun on kuuma, niin välillä menee luistimesta maaliin niin kuin viime IPK-pelissä, Pyykkönen naurahtaa.

– Olen itse pyrkinyt lähtemään jokaiseen peliin sillä omalla työnteolla maalin lähettyvillä. Se tuottaa tulosta.

Jotain muutosta perusvarman Pyykkösen tekemiseen on tullut hänen mukaansa. Nyt hän on kiekon kanssa aiempaa rohkeampi.

– Uskallan haastaa enemmän maalille ja tehdä päätöksiä, mitkä johtavat maalintekopaikkoihin.

Rooli on kasvanut kokemuksen karttuessa

Alkukauden tehokkuuden voi nähdä jatkumona Pyykkösen viime kaudesta. Silloin hän rikkoi oman piste-ennätyksen ja latoi tehot 12+14=26 taululle.

Edellinen ennätys oli 16 pisteen saldo toissa kaudelta IPK:n riveistä.

– Viime kaudella varmaankin auttoi se, että ylivoima-aikaa tuli ja sitä kautta sai onnistumisia. Lisäksi oli pelillistä tunnetta, että on enemmän kiekon kanssa tekemisissä. Vaikka se olisikin ihan käyttösyöttöä, niin siitä tulee tunnetta, että on kiekon kanssa enemmän tekemisissä.

– Muutenkin oli isompaa roolia tuloksentekohommissa. Senkin kautta tuli niitä onnistumisia.

Kaukalon puolella Pyykkönen on kausi toisensa jälkeen tullut yhä vahvemmin esille. Tällä kaudella hän on noussut yhä enemmän esille joukkueen johtavana pelaajana.

Osaltaan johtavan pelaajan roolin nousemiseen hän näkee kokemuksen sarjatasolla. SuPS-kasvatti on joukkueen eniten Mestiksessä runkosarjapelejä tahkonnut peluri 334 ottelullaan.

Lähimmäs saldoa pääsee Risto Mattila, jolla on vyöllään 331 peliä.

– Sehän menee luontevasti, että kun on pelannut enemmän sarjaa ja nähnyt minkälaista se on ja nähnyt miten roolia kannetaan. Itselläkin omat vahvuusalueet ovat tukevoituneet, joka on kantanut siihen, että voi näyttää esimerkkiä pelissä.

Ehjiä esityksiä kohti

Loppukauden aikana Pyykkönen toivoo joukkueen saavan peliään kuosiin, että esitykset olisivat ehjiä täyden 60 minuutin ajan.

– Tasaisella pelaamisella niitä voittoja ruvettaisiin saamaan, hän lupaa.

– Itse pyrin olemaan auttavana tekijänä, että hommia tehdään hyvin ja voittoja ruvetaan raapimaan niistä maalin peleistä. Kun nyt on hyvin uponnut ja osunut maaliin, niin tehdään töitä että jatkossakin uppoa, Pyykkönen päättää.

 

KUVAT: Tuomas Juntunen