Kärppien nuorista apuja RoKin kaatoon

Kajaanissa nähdään keskiviikkona kauden neljäs pohjoisen mittelö, kun RoKi saapuu Rovaniemeltä Hokin vastustajaksi. Otteluun Hokki saa viisi pelaajaa Kärppien A-nuorista auttamaan loukkaantumissuman keskellä.

Hokki pelaa keskiviikkona viiden ottelun kotipeliputkensa toiseksi viimeisen ottelun, kun vastaan asettuu Pohjois-Suomen derbyssä RoKi. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kolmesti kuluvan kauden aikana, joista voitot ovat menneet puhtaasti 3-0 kajaanilaisille. Ensin Hokki haki kolme pistettä Rovaniemeltä 1-2-vierasvoitolla toisella sarjakierroksella ja revanssiviikonlopun aikana Hokki voitti ensin 1-3 Rovaniemellä ja heti seuraavana päivänä 3-0 Kajaanissa.

— Kova peli edessä. Viime kohtaamisesta on aikaa, mutta se kotipeli oli voitollinen. Pelillisesti oltiin RoKia perässä siinä, se on muistikuva siitä kohtaamisesta. Nyt taas kirjoitetaan tähän iltaan oma käsikirjoitus, mutta edellisestä kohtaamisesta pitää jotain ottaa selkäreppuun. Omaa pelaamista pitää taas petrata huomenna, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

RoKin edellinen viikko oli hyvin kaksijakoinen. Ensin rovaniemeläiset murjoivat Hermeksen kotonaan luvuin 8-3, mutta viikonlopun otteluissa joukkue joutui taipumaan loistavassa vireessä olevalle Jukureille vieraissa 4-1 ja SaPKolle 4-0. Hokki sen sijaan pelasi vain kahteen otteeseen, kaatuen ensin KeuPa HT:lle 2-5 ja voittaen TUTO Hockeyn lauantaina luvuin 2-1.

Hokin sairaslista laajeni entisestään TUTO Hockey -ottelussa, kun joukkueen sisäisen pistepörssin kärkinimi Niklas Näppi joutui jättämään ottelun kesken. Näppi liittyy Eetu Patrosen, Christoffer Seppelinin, Jarkko Harjulan, Matti Kaarlelan ja Sami Anttilan seuraan listalle pelaajista, jotka ovat sivussa maajoukkuetaukoon asti. Lisäksi Jesse Väkelä ja Markus Piispanen ovat RoKi-ottelusta sivussa armeijakiireiden takia.

— Näppi on taukoon asti sivussa, mutta näillä näkymin ei ole mitään loppukauden vaarantavaa. Omia pelaajia on nyt käytössä seitsemän hyökkääjää ja seitsemän puolustajaa. Maalissa pelaa Lehtonen, kertoo Hokki-luotsi pelaajatilanteesta.

Pelaajavajeeseen apua saadaan Kärppien A-junioreista, josta tulee Hokkiin viisi pelaajaa keskiviikon otteluun. Hokkia viiden ottelun ajan edustanut Tuomas Vartiaisen lisäksi linnapaidan päällensä pukevat Janne Kuokkanen, Radek Koblizek, Tino Metsävainio sekä Sami Pekkala. Kyseinen pelaajaviisikko ryhmittää Kärppien A-juniorien sisäisen pistepörssin viisi kärkisijaa.

Joni Piipponen on ollut loistovireessä joulutauon jälkeen. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Joni Piipponen on ollut loistovireessä joulutauon jälkeen. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Hokki-RoKi Kajaanin jäähallissa keskiviikkona 27.1 kello 18.30.