Kärppien nykyinen myyntimies Antti Ylönen nautti Hokissa pelaamisesta – ”Kajaaniin oli mukava tulla”

Mittavan ja mitalirikkaan uran Kärppien paidassa pelannut Antti Ylönen tuli vuosien saatossa tutuksi kasvoksi myös kajaanilaisyleisölle. Sata runkosarjaottelua linnapaidassa pelannut Ylönen vaikuttaa nykyään oululaisjoukkueen toimistoketjussa, jossa hän on osana seuran myyntipuolta.

Kajaanissa Ylönen kävi pelaamassa kuutena eri kautena. Hokissa vietetyistä ajoista hänellä on lämpimät muistot.

– Kajaanissa sain isoa roolia ja siellä oli samanikäisiä ja -henkisiä kavereita. Se oli tosi mukava ajanpätkä kaikkinensa elämässä, Ylönen muistelee.

– Siellä oli hyviä valmentajia, Vlado (Kolek) ja viimeisellä kaudella Mattilan Petri. Kaikki joukkueen taustahenkilöt ja huoltajat oli todella mukavia ja lämminhenkisiä. Kajaaniin oli mukava tulla.

Ylönen kertoo seuranneensa Hokkia myöhemmin ja olleensa yhteydessä peliajoilta tuttuihin Joonas Karjalaiseen, Niko Saarenpäähän ja Kimmo Happoon. Joukkueen menestymistä hän on seurannut tilastojen kautta.

Ulospäin seurasta on ollut aistittavissa hyvää tekemisen meininkiä.

Pasi Räsänen pystyy viemään seuraa vielä eteenpäin. Hän on tehnyt SaPKossa hyvää työtä, ja pystyy varmasti kehittämään Hokin toimintaa, Ylönen arvioi.

Ulkomailta mukaan tarttui hyviä kokemuksia ja paljon muuta 

Viimeisimmän Hokissa pelaamansa kauden jälkeen Ylönen tahkosi kaksi kautta Lahden Pelicansin paidassa ennen suuntaamista ulkomaille.

Kazakstanissa vietetty aika oli antoisaa, vaikka kausi menikin piloille jalan murtumisen myötä.

– Kazakstaniin lähdin kokemaan elämässä uutta ja erilaista jääkiekonkin parissa. Houkuttelin Virtalan Teemun sinne mukaan kaveriksi, ettei ole niin yksinäistä. Se oli hieno kokemus ja reissu, vaikka tulikin se loukkaantuminen.

Kazakstanista Ylönen suuntasi Ruotsiin ja suomalaispelaajille hyvin tuttuun Asplövenin paitaan. Allsvenskanissa silloin pelannut joukkue oli ollut jo aiemmin kiinnostunut Ylösestä, joten yhteydenotto seuraan oli helppoa. Kovatasoinen sarja kiinnosti pelillisesti puolustajaa.

Ruotsalaisseurassa vietetyistä kolmesta vuodesta käteen jäi kokemuksen lisäksi myös paljon enemmän.

– Rouva löytyi siltä reissulta Suomen puolelta. Oltiin muutettu Tornioon, niin reissu venyi pari kautta. Sen jälkeen olikin jo aika valmis lyömään luistimet naulaan.

Uran jälkeen Ylönen on asettunut aloilleen Ouluun. Kahden nuoren tytön isä kertoo, ettei iltaisin tarvitse miettiä harrastuksia lasten ja koiran kanssa puuhaamisen lisäksi.

Kiekkoura jatkuu toimiston puolella

Kiekkomies ei pysynyt pitkään poissa joukkueiden kuvioista. Paikka Kärppien toimistoketjuun avautui tutun pelikaverin siirryttyä valmennustehtäviin Itävaltaan.

Ilkka Mikkola alkoi puhumaan, että olisi tarve toimistolle löytää päätoimisen työntekijän. Antti Aarnio oli tehnyt sitä hommaa aiemmin valmennuksen ohessa.

– Minulla oli jo muita viritelmiä valmiina, mutta päätin mennä kuuntelemaan minkälaista hommaa olisi tarjolla. Se alkoi kiinnostaa, kun siinä pääsee toimimaan jääkiekon parissakin. Mukavaa on ollut, Ylönen myhäilee.

Myyntityön ohella ex-puolustaja on ollut vetämässä jäähallilla vetämässä asiakastilaisuuksia.

Ylönen allekirjoittaa Hokin myyntiedustaja Esa Sirviön puheet siitä, kuinka haastavaa on tehdä urheiluseuran myyntityötä. Kärppien puolella työtä helpottaa osaltaan Kainuuta suurempi talousalue ja tunnettu brändi.

– Nykytilanteessa raha on monessa yrityksessä tiukassa, jolloin näkyvyysasiaa lähdetään ensimmäisenä pienentämään. Pitää olla kiitollisena, että meidän pitkäaikaiset kumppanit ovat jaksaneet hienosti olla mukana.