Kauden jatkumiselle pyritään löytämään ratkaisu – ”Haluamme vielä selvittää kaikki mahdolliset vaihtoehdot pelaamiselle, vaikka ilman yleisöä”

Mestiksen hallitus kokoontui maanantaina keskustelemaan kauden jatkumisesta.

Mestis-seurat totesivat yhdessä, että kaikilla on halu jatkaa pelaamista, kunhan se on taloudellisesti kestävällä pohjalla. Mestiksen hallitus kokoontuu uudestaan heti, kun päätös mahdollisesta valtionavustuksesta on tiedossa, mutta kuitenkin viimeistään 3. helmikuuta.

– Haluamme selvittää kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta voisimme pelata vaikka ilman yleisöä. Totesimme yhdessä, että tuntuisi pahalta päättää kauden päättämisestä jos on pienikin mahdollisuus jatkaa pelaamista, Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro sanoo Mestiksen tiedotteessa.

Mestiksellä on arvioitavana useita lisätuloja mahdollistavia toimia, joista keskeisimpänä on valtiontuki. Mestis odottaa päätöstä OKM:lta (opetus- ja kulttuuriministeriö) valtionavusta helmikuun alkupuolella.

– Halusimme odottaa tähän päivään asti aluehallintovirastojen päätöksiä koskien mahdollisten yleisötapahtumien sallimista. Oletettavissa on tällä hetkellä, että yleisörajoitukset tapahtumien osalta jatkuvat pitkälle kevääseen ja tämän takia haluamme vielä selvittää perin pohjin kaikki mahdolliset vaihtoehdot pelaamiselle, vaikka ilman yleisöä, Aro kommentoi.

Hokissa kauden halutaan jatkuvan

Hokki on omalta osaltaan valmis jatkamaan pelejä nopeallakin aikataululla. Joukkue on harjoitellut tammikuun ajan ohjatusti noin 15–20 pelaajan harjoitusvahvuudella.

Seurassa on valmistauduttu kauden jatkumiseen erilaisilla skenaarioilla. Hokki on valmis jatkamaan pelejä myös ilman yleisöä.