Keuruulta mukaan yksi piste

Hokin perjantainen ottelu KeuPa:a vastaan toi kovan taistelun jälkeen jatkoaikatappion luvuin 4-3 (1-1, 0-2, 2-0, 1-0). Pelejään Hokki jatkaa heti lauantaina, kun RoKin luvuin 4-9 murskannut Jukurit saapuu Kajaaniin.

Hokin perjantaisen pelin alku ei sujunut kovinkaan loistokkaasti, kun KeuPan pelaajat onnistuivat pakottamaan kajaanilaiset pois parhaalta maalintekosektorilta. Maalinteon aloittamisesta vastasikin kotijoukkue, kun ajassa 6.41 Aaro Vidgren ohjasi Panu Hyypän siniviivalta lähettämän kiekon ohi Tuukka Smuran. Hokki sai kuitenkin erän loppuun tärkeän tasoitusmaalin, kun Markus Korkiakoski pelasi kiekon ohi keuruulaisten maalilla torjuneen Antti Karjalaisen 41 sekuntia ennen erän päätöstä.

Toisessa erässä Hokki pääsi kuskin penkille. Erän ensimmäisen maalin viimeisteli Risto Mattila, joka ylivoiman viimeisillä sekunneilla veivasi itsensä ohi kärkikarvaajan ja upotti Hokin 1-2-vierasjohtoon. Aku Kestilä lisäsi linnapaitojen johdon kahteen maaliin, kun Heikki Klemetti löysi maalia kohti ajaneen Kärppä-lainan syötöllään, eikä viime vuoden A-nuorten SM-liigan paras maalintekijä erehtynyt. Samaisessa Hokin 1-3-johdossa mentiin kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä KeuPa tuli takaisin peliin mukaan. Ensin Juuso Mörsky kavensi Hyypän ja Valentin Claireauxin syötöistä ajassa 40.49. Sen jälkeen Mörsky tasoitti ottelun läpiajosta, kun kello näytti aikaa 49.32. Varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja enää nähty Hokin kahden minuutin mittaisen kahden miehen ylivoimasta ja Korkiakosken saamasta rangaistuslaukauksesta huolimatta. Jatkoajalla ottelun ratkaisi lopulta Riku Pitkänen, joka iski kiekon maalin ylänurkkaan Emppu Pulliaisen syötöstä.

— Tänään kiekollinen peli oli heikko oikeastaan läpi koko illan. Sitä yritettiin saada paremmaksi, ehkä se sitä olikin toisessa erässä hetkittäin. Isossa kuvassa oltiin jotenkin huolimattomia ja hätäisiä sen kanssa, joka näkyi ratkaisuhetkillä kun oltaisiin voitu tappaa tämä peli. Kun se puoli ei ole parasta a-luokkaa niin sen uomiin saattaminen on hankalampaa kuin puolustuspelaamisen. Hyökkäyssuuntaan oli mahdollisuudet ottaa tästä ottelusta kolmekin pistettä, mutta ollaan yhteen tyytyväisiä, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Hokin ottelut jatkuvat heti huomenna, kun Kajaaniin saapuu Rovaniemellä tänään 4-9-voiton hakenut Jukurit. Joukkueiden edelliset kaksi kohtaamista ovat molemmat päättyneet 2-3-vierasvoittoihin jatkoajan jälkeen. Ensin Hokki haki lisäpisteen mukaansa Mikkelistä syyskuussa Michal Kristofin jatkoaikaosumalla, mutta Jukurit vastasi samalla mitalla lokakuun lopussa, kun Oula Palve upotti linnapaidat omalla jatkoaikaosumallaan.

— Jukurit on meille mittarijoukkue ja yksittäiset pelit on mittareita noille yksilöille. Millään rutiinisuorituksella ei Jukurien tasoista joukkuetta vastaan ole mitään saumaa pärjätä. Se on hyvä peli sille, että nähdään missä mennään yksilöinä, viisikkona ja joukkueena. Minun mielestä hyvä, ettei tätä tappiota tarvi sen enempää märehtiä, kun päästään huomenna yrittämään heti uudemman kerran. Katsotaan mitä ilta silloin tuo tullessaan, jatkaa Hokki-luotsi.

Aku Kestilä iski Hokille 1-3 johdon toisessa erässä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Aku Kestilä iski Hokille 1-3 johdon toisessa erässä. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
6.41 1-0 Vidgren (Hyyppä, Claireaux)
19.19 1-1 Korkiakoski (Saukko)
28.59 1-2 Mattila (Näppi, Korkiakoski) YV
32.55 1-3 Kestilä (Klemetti, Kurkinen)
40.49 2-3 Mörsky (Claireaux, Hyyppä)
49.32 3-3 Mörsky (Pelamo)
64.20 4-3 Pitkänen (Pulliainen, Karjalainen) VoM

Torjunnat:
Tuukka Smura 4+10+5+3=22
Antti Karjalainen 8+15+6+4=33

Jäähyt:
Hokki 1x2min
KeuPa HT 4x2min

Yleisöä: 360

Seuraava ottelu: Hokki-Jukurit Kajaanin jäähallissa lauantaina 28.11 kello 17.00