Kiekkoilijan pelipäivä on täynnä arkea ja juhlaa

Jääkiekkoilijan pelipäivään mahtuu monenlaisia vaiheita. Itse ottelu on vain pieni osa suurta kokonaisuutta.

Kiekkoviesti päätti ottaa selvää, mitä kiekkoilijan pelipäivän rutiineihin kuuluu. Seurasimme Hokki-puolustaja Sakari Turtiaisen vieraspelireissua Kokkolaan hetki hetkeltä.

 

9.30 Herätys: Yleensä herään noin tunti ennen kuin pitää olla hallilla. Tänään sain nukkua vähän normaalia pidempään.

9:35 Aamupala: Tällä kertaa aamupalaksi otin pari leipää ja muutaman hedelmän.

10:10 Lähtö hallille: Normaalisti menen hallille kämppäkaveri Ollikaisen autolla. Nyt kun Andy on loukkaantuneena, niin Kauppisen Tino kävi hakemassa minut Mersullaan.

10:30 Aamuverryttely hallilla: Kaikki tekee pelipäivänä sen, mikä tuntuu itsestä parhaalta. Itse pelaan hetken futista, jonka jälkeen käyn pikku lenkin ja päälle venyttelyä. Sen jälkeen kamat päälle.

11:30 Jääharjoitus: Pelipäivän jää on yleensä lyhyt, tänään 20 minuuttia. Jäällä muutama kierto- ja kamppailuharjoitus, joilla haetaan tatsia illan peliin.

11:50 Pelipalaveri: Valmennus käy läpi illan ottelua. Pääosin puhutaan omasta pelaamisesta ja hieman sivutaan myös vastustajan pelitapaa.

12:10 Loppuverryttely: Kamat pois päältä, jonka päälle tarvittavat venyttelyt ja varusteiden huollot. Sen jälkeen suihkuun.

12:40 Lounas: Lyhyemmillä pelireissulla pelipäivän ruokailu on tuttuun tapaan Wanhalla Kerholla. Ruokana tänään oli lihapullia, perunaa ja salaattia. Tämä oli suhteellisen normaali pelipäivän ruoka. Aina ei tarvitse olla pastaa, vaan hyvä kotiruoka passaa oikein hyvin.

13:25 Lähtö Kokkolaan: Matkalla aika kuluu Netflixiä katsoessa. Tällä kertaa katselussa oli uusi tuttavuus Tyrant-sarja, joka on kyllä sarjana ihan 5/5!

Loppumatka meni enemmän musiikkia kuunnellessa, soittolistalta löytyy tämän kauden Vain elämää -biisit sekä klassikkona Kikan Sukkula Venukseen!

turtiainen-416:30 Perillä Kokkolassa: Kamat koppiin ja verryttelykamppeet päälle. Ennen verryttelyyn lähtöä vielä mailojen erkkaus ja pieni välipala.

16:40 Taktiikkapalaveri: Sovitaan vielä kuvioita ylivoimaketjun kanssa ja käydään pakkiparin kanssa pelisuunnitelmaa läpi.

16:50 Verryttely: Jokainen tekee myös hallilla sen, mikä tuntuu itsestä parhaalta. Meillä on iso porukka, ketkä pelaa jalkapalloa alkulämmöksi. Joukkuejaot ovat aina samat, eikä kukaan suostu vaihtamaan puolta, vaikka toisella puolella olisi vähemmän porukkaa.

Vastustajajoukkue sanoo olevansa Barca, joka on ollut kovassa vireessä tällä kaudella. Myös tällä kertaa tuli takkiin, vaikka meillä oli kolme pelaajaa enemmän. Meillä taitaa olla vain 3 tai 4 voittoa tältä kaudelta, mutta kyllä se tästä vielä kääntyy.

Futiksen jälkeen vielä venyttelyä sekä muutamia spurtteja, jotta saan kropan hereille peliin.

17:30 Takaisin pukukoppiin: Kamat päälle ja viimeiset fiilikset jääverryttelyyn musiikkia kuuntelemalla. Musiikkivastaavana toimii tässä vaiheessa Mattilan Ripe, jonka soittolistalta löytyy paljon kotimaista musiikkia.

17:50 Jääverryttely: Jäällä 20 minuuttia, jonka aikana haetaan vielä tatsia jäähän ja kiekkoon.

18:10 Takaisin koppiin: Tässä vaiheessa ei enää varsinaisesti käydä mitään isoja pelillisiä asioita läpi. Kuunnellaan vielä hetki musiikkia ja haetaan viimeinen latautuminen peliin.

Tässä vaiheessa musavastaavan roolin yleensä nappaa jääkäri Tanhua. Soittolistalta löytyy enemmän rokkia, joka saa syttymään myös itse peliin!

18:30 Ottelu alkaa: Juhlahetki alkaa! Erätauoilla puhutaan usein pelistä. Mietitään yhdessä, mitkä asiat menivät hyvin ja huonosti. Käydään niitä asioita läpi, joita yritetään parantaa seuraavaan erään.

21:00 Peli loppuu: Tällä kertaa tuloksena 0–1-voitto jatkoajalla ja kyllä maistuu! Voittopelin jälkeen keräännytään aina kopissa rinkiin, jossa Smurre huudattaa joukkuetta ja fiilistellään voittoa.

Sen jälkeen valmennus käy peliä läpi ja antaa palautteen joukkueelle.sakari-turtiainen-23797044

21:15 Loppuverryttely: Verryttelykamat päälle, jonka jälkeen pieni lenkki, muutama spurtti ja venyttely päälle. Pelin jälkeinen huolto on todella tärkeää, varsinkin jos seuraavana päivänä on uusi peli. Kun kropasta saa hapot liikkeelle, niin seuraavassa pelissä jaksaa pelata paremmin.

22:00 Ruokailu: Tällä kertaa Nesteellä ruokana oli perinteinen pasta ja jauhelihakastike. Varsin perinteinen pelin jälkeinen ruoka.

22:26 Sakkoja: Sakkokenraali Seppelin haistoi palaneen käryä ja pääsi merkkaamaan pelireissun ensimmäiset sakot! Eräs hyökkääjä myöhästyi sovitusta aikataulusta ja pelipäivän kunniaksi sakko maksetaan tuplana. Turvallisuussyistä jätän pelaajan nimen mainitsematta.

22:27 Lähtö Kajaaniin: Voittopelin jälkeen bussissa on enemmän ääntä ja läppä lentää hyvin! Loppumatkasta pelattiin keskipenkillä Cluedo-lautapeliä, joka oli minulle uusi tuttavuus. Rakennettiin tätä peliä varten ihan kokonaan uusi pöytä, eiköhän Cluedon pelaamisesta tule siis ihan tapa.

Cluedoa ehdittiin pelata neljä peliä, joista minä voitin kaksi, Kaarlela yhden ja huoltaja Hörsy Haverinen yhden. Pyykkönen ja Klemetti jäivät nollille.

01:00 Perillä Kajaanissa: Kamat kuivumaan koppiin ja paluu kämpille.

01:45 Nukkumaan: Vihdoin kotona, nyt unta palloon!

-JS