Kiekkoviesti: Puheenjohtajan palsta

Hyvää alkanutta syksyä koko jääkiekkoväelle.

Tosin heti alkuun pitää todeta, että sarjakausi olisi voinut alkaa vähän paremminkin. Hyvän kesäharjoitus- ja harjoituspelikauden jälkeen olisi voinut odottaa hiukan reippaampaa alkua. Seitsemän pelin jälkeen joukkueemme kiikkuu sarjataulukon väärässä päässä. Mutta kausi on vasta alussa ja hätäisiä johtopäätöksiä ei kannata vielä alkaa tekemään. Syvällisempiä analyysejä voi tehdä vasta, kun ensimmäinen neljännes runkosarjasta on pelattu.

Itse olen seurannut paikan päällä otteluita niin kotona kuin vieraissakin. Oma käsitykseni on, että olemme olleet joka ottelussa valtaosan peliajasta ns. pelin päällä, mutta maalinteko on ollut vaikeaa. Ketsuppipullon korkki ei ole vielä auennut. Jääkiekko on kuitenkin peli, jossa maalit ratkaisevat, tulivat ne sitten millaisella pelillä hyvänsä.

Loukkaantumiset harjoituskaudella ovat myös häirinneet runkosarjan alkukautta. Osa pelaajista ei ole pystynyt pelaamaan vielä ainuttakaan runkosarjan ottelua. Tämä on taas vaikuttanut siihen, että suunniteltuja vakiokentällisiä ei ole pystytty muodostamaan. Jääkiekko on peli, jossa on pystyttävä varautumaan myös loukkaantumisiin. Nyt niitä on ollut enemmän kuin olisi tarvinnut.

Uskon kuitenkin, tulemme pian saamaan loukkaantuneet pelaajat kokoonpanoon ja pääsemme keskittymään itse peliin. Valmentajat ja pelaajat tekevät varmasti koko ajan kovaa työtä joukkueen menestyksen eteen. Kuten totesin, kausi on vasta alussa. Jos muistelee viime kautta, Jukureidenkin peli takkusi vielä tässä vaiheessa. Kuitenkin joukkue nousi pikkuhiljaa vakuuttavaan runkosarjan voittoon ja lopulta mestariksi.

Katsojalehterit eivät ole vielä täyttyneet katsojapaljoudesta. Tähän varmasti osasyynä on vaisu alkumenestys, mutta myös vielä meneillään oleva mökki- ja metsästyskausi. Saman havainnon olen huomannut olevan vähän joka paikkakunnalla. Yleisömäärät ovat olleet 200–1200 katsojaa. Espoo ja Turku suurina kaupunkeina ovat tietenkin oma lukunsa.

Meillä muutaman kotiottelun keskiarvo on noin 600 katsojaa. Onkin ihmetelty, että määrä ei pidä paikkansa. Katsojia on vähemmän kuin mitä on ilmoitettu. Tämä johtuu siitä, että Mestis on käskenyt ilmoittaa katsojamäärän siten, että siihen lasketaan kaikki myydyt kausi- ja klubikortit, ennakkoliput ja hallilta ostetut irtoliput sekä juniorikausikorttilaiset katsojaluvun mukaan. Kausikorttilaisten osuus noin 400 lippua, jotka pitää ilmoittaa joka peliin.

Halusin tuoda tämän asian esille, jotta tämä jahkailu katsojamääristä loppuu ja pääsemme keskittymään itse pelin seuraamiseen. Toki haluaisimme, että katsojia olisi paljon enemmän kuin mitä nyt on ollut. Se joukko, joka on käynyt peleissä, on kannustanut joukkuettamme ihan kiitettävästi entiseen malliin.

Katsojien viihtyvyyttäkin on toki parannettu suurella videotaululla, josta peli näkyy samanaikaisesti ja maalit nähdään välittömästi uusintana. Toinen viihtyvyyttä parantava hanke on seuralla rakentaa halliin toiseen päähän ns. pystypubi, jossa voi seurata ottelua ja nauttia virvokkeita samanaikaisesti. Hanke on vielä suunnitteluasteella. Pubi valmistunee kuukauden sisällä.

Toivotan koko jääkiekkoväelle hyvää syksyä ja antoisia jääkiekkoelämyksiä.

Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan Hokkia!

HALLILLA TAVATAAN

SEPPO PUSSINEN
PUHEENJOHTAJA

img_0018-1024x768