Kolme hyökkääjää solmi jatkosopimukset Hokkiin

Kajaanin Hokki on solminut kolme uutta jatkosopimusta. Joukkueessa jatkavat hyökkääjät Valtteri Niemi, Taneli Kovaniemi sekä Ville-Valtteri Mustonen.

Valtteri Niemi tahkosi päättyneellä kaudella runkosarjassa 38 ottelua, joissa hän teki tehot 7+12. Pudotuspeleissä hän syttyi ilmiliekkeihin ja painoi seitsemässä ottelussa tehot 5+2, joilla hän oli Hokin tehokkain pelaaja.

Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen kuvailee Niemeä romuluiseksi maaleja tekeväksi voimahyökkääjäksi, joka on iso pala tulevan kauden joukkuetta.

– Tosi hyvä että saimme Niemen jäämään tänne, hänellä oli varmasti kysyntää muualtakin. Hän pelasi loistavat pudotuspelit ja nyt olisi tärkeää saada hänelle ehjä kausi. Viime kaudella hänellä oli pieniä vaivoja, jotka veivät parasta terää. Uskon ensi kauden olevan hänelle vielä vahvempi ja tuosta pudotuspelien vireestä on hyvä jatkaa, Pasi Räsänen sanoo.

– Jos hän saa samanlaista esiintymistä koko kaudeksi, niin ei tiedä mihin poikaa viedään kauden jälkeen. Siinä tekemisessä oli hyvä tasapaino.

Ville-Valtteri Mustoselle tuleva kausi on kolmas Hokin paidassa. Päättynyt sesonki oli hänelle rikkonainen, osittain syksyä hankaloittaneen asepalveluksen takia. Räsänen odottaa hänen nostavan profiilia tulevalle kaudelle.

– Mustosella on ratkaisuvoimaa ja hän pystyy tekemään enemmän tulosta kuin viime kaudella. Hän on luotettava soturi, joka pystyy pelaamaan ylivoimaa ja alivoimaa. Tosi monipuolinen pelaaja, joka oli listoilla alusta lähtien, Räsänen sanoo.

20-vuotias Taneli Kovaniemi pelasi päättyneen kevään aikana Hokin riveissä. Oulusta lähtöisin oleva hyökkääjä teki Sportin u20-joukkueessa 29 ottelussa kovat tehot 21+14=35.

– Kovaniemi oli minusta todella positiivinen ilmestys keväällä. Hänellä on tietynlaisia sniperin elkeitä. Hänellä on ensimmäinen kokonainen miesten kausi tulossa ja potentiaalia on vaikka mihin.

”Olemme hyvällä mallilla”

Tällä hetkellä Hokki hakee joukkueeseen kärkiosaamista niin hyökkäykseen kuin puolustukseen.

Puolustukseen Räsänen toivoo paria pelaajaa: kiekollista kykyä ja myös peruspuolustajaa. Sen myötä puolustukseen saataisiin kilpailua pelipaikoista.

– Olemme hyvällä mallilla ja kohta pääsemme aloittamaan jääharjoitukset. Ainoa mikä harmittaa on se, että iso kala näyttäisi livahtaneen verkoista ulos ja neuvottelut ovat karilla sen osin. Meidän täytyy ilmeisesti vaihtaa tähtäimet nyt toiseen pelaajaan. Haluamme sen hyökkääjän tuovan kokemusta ja ihan ykköskorin taitoa joko pelintekoon tai maalintekoon, Räsänen kertoo.

– Koko ajan tehdään taustalla töitä. Monet pelaajat seuraavat tällä hetkellä ulkomaiden tilanteita. Sielläkin joukkueiden rakentamiset ovat kesken. Pelaajia on tarjolla, mutta pyrimme löytämään meille sen kärkikalan. (Urheilutoimenjohtaja Jukka) Niiranen tekee sen eteen töitä ja yrittää löytää, mutta vielä ei ole sopivaa pelaajaa sattunut.

Räsänen väläyttää joukkueeseen tulevan myös tryout-pelaajia myöhemmin. Hän kertoo tarjontaa olevan sille osastolle runsaasti Suomi-Sarjasta ja U20-SM-liigasta.

SOPIMUSTILANNE 30.6.2022

Maalivahdit (2):
Patrik Koivisto 2023
Alex Mäkelä 2023

Puolustus (8):
Eemil Heikura 2023
Jesper Henriksson 2023
Aapo Holtinkoski 2023
Henri Kyllönen try-out
Risto Mattila 2023
Anton Troshin 2023
Daniil Troshin 2023
Joonas Virtanen 2023

Hyökkäys (11):
Kasperi Heinänen 2023
Janne Jokinen 2023
Eetu-Santeri Koivunen 2023
Taneli Kovaniemi 2023
Tuomas Komulainen 2023
Arttu Lausniemi 2023
Ville-Valtteri Mustonen 2023
Arttu Nevasaari 2023
Valtteri Niemi 2023
Mikko-Matti Paakkola 2023
Joonas Savolainen 2023