Kuhmosta harjoituskauden kuudes voitto

Kajaanin Hokki jatkoi harjoituskauden voittoputkeaan perjantaina kaatamalla Jokipojat Kuhmossa lukemin 4–2 (0-0, 2-2, 2-0). 

Kuhmossa perjantaina pelatussa ottelussa jouduttiin odottamaan avausmaalia toisen erän alkuun asti, kunnes kotikaupungissaan pelannut Heikki Klemetti vei Hokin johtoon. Ajassa 23.41 Hokki-paitaan palannut Miska Humaloja lisäsi ylivoimalla Hokin johdon kahteen maaliin. Erätauolle mentiin kuitenkin lukemissa 2–2, kun Jesse Paukku ja Nico Friman toivat maaleillaan Jokipojat tasoihin.

Kolmanteen erään Hokki sai loistavan alun Humalojan tehdessä illan toisen maalinsa erän ensimmäisellä minuutilla. Loppulukemat 4–2 Hokille viimeisteli Sami Anttila ajassa 53.02.

— Puolustettiin tiiviisti ja jaksettiin puolustaa koko 60 minuuttia. Erittäin hyvä joukkue oli vastassa ja pystyttiin puolustamaan jämäkästi niin, ettei Jokipojat maalintekopaikoilla päässeet juhlimaan. Ensimmäistä erää lukuunottamatta oma tehokkuus oli hyvää luokkaa, kahteen erään tehdyt neljä maalia on ihan positiivinen saldo. Tasapainoinen peli saatiin aikaiseksi, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen arvioi ottelun jälkeen.

Alkuviikon aikana joukkueeseen tulleiden Miska Humalojan, Sami Anttilan ja Taneli Siikaluoman esityksiin Hokin päävalmentaja oli tyytyväinen. Kolmikosta jokainen pääsi ottelussa myös tehopisteiden makuun (Humaloja 2+1, Anttila 1+1 ja Siikaluoma 0+1).

— Kaikki kolme Kärpistä tullutta pelaajaa täytti paikkansa. Humaloja ja Anttila hyppäsivät liikkuvaan junaan yhdellä joukkueharjoituksella ja tulivat hyvällä asenteella pelaamaan. Siikaluoma kerkesi käytännössä harjoitella koko viikon ja hänenkin osaltaan oli vahva startti, Hokki-käskyttäjä kommentoi.

Ottelua ennakoidessa Hokki-leirissä arvioitiin Jokipoikia hyväksi mittariksi jalalla tapahtuvaan pelaamiseen.

— Kun pystytään noinkin laadukas joukkue omalla hyvällä jalkatyöllä ja puolustustyöskentelyllä pitämään tuossa maalipaikkamäärässä, niin kyllä se kertoo että työhaalarit on ollut niskassa, Laukkanen sanoo.

— Nyt otetaan pari päivää happea jääkiekosta, takana on tiivis kahdeksan jääharjoitteen viikko. Annetaan poikien miettiä mitä on harjoiteltu ja tiistaina valmistetaan itsemme keskiviikon ottelua varten, linnapaitojen luotsi päättää.

SONY DSC

Miska Humaloja iski paluussaan linnapaitaan tehot 2+1. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
21:20 1-0 Klemetti (Näppi, Humaloja)
23:41 2-0 Humaloja (Hiltunen, Anttila) YV
30:44 2-1 Paukku (Niemelä)
39:02 2-2 Friman (Lehtinen, Olkkonen) YV
40:56 3-2 Humaloja (Näppi, Seppälä) YV VoM
53:02 4-2 Anttila (OIlikainen, Siikaluoma)

Torjunnat:
Sami Väliharju 9+6+6=21
Juho Ratilainen 9+13+9=31

Jäähyt:
Hokki 4x2min
Jokipojat 7x2min

Yleisöä: 208

Seuraava ottelu: Hokki-IPK ke 7.9. klo 18.30 (Kajaani)