Kumpi saa otteen ottelusarjasta? Tärkeä kolmas peli pelataan tiistaina Kajaanissa!

Hokin ja D-Kiekon välinen puolivälieräsarja on kahden ottelun jälkeen tasalukemissa 1–1. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Sarjan avausottelu päättyi lauantaina D-Kiekon viime hetkien maalilla 5–6-vierasvoittoon. Hokki onnistui kuitenkin tasaamaan otteluvoitot sunnuntaina komealla 1–6-vierasvoitolla.

– Yksi selkeä asia, jossa epäonnistuimme lauantaina, oli puolustuspelaaminen. Omiin ei vain voi päästää kuutta maalia, varsinkaan pudotuspeleissä. Puolustus ei ollut sitä, mitä sen pitäisi olla, Hokin tehohyökkääjä Heikki Klemetti myöntää.

– Sunnuntaina nollasimme sen tappion ja menimme eteenpäin. Saimme hyvin onnistumisia niin puolustus- kuin hyökkäyspäähän.

Vaikka sunnuntaina joukkue voitti viidellä maalilla, näkee Klemetti joukkueen pelissä olevan kehitysvaraa.

– Kaikkea pitää vielä kehittää. Suurimpana kehityskohteena on ehjän 60 minuutin pelaaminen, joka tapahtuu puolustuksen kautta. Kun omassa päädyssä asiat tehdään kunnolla, ruokkii se myös hyökkäyspelaamista.

Heikki Klemetti on Hokin pistekärki kahden pudotuspeliottelun jälkeen. (Kuva: Tuomas Juntunen)

”Palaset ovat loksahtaneet kohdilleen”

Ottelusarja jatkuu tiistaina Hokin kotiottelulla. Laituri näkee voiton tulevan peruspelaamisen kautta.

– Jatketaan huomenna siitä, mihin sunnuntaina jäimme. Pelataan ihan normaalin peruspuolustuksen kautta ja laitetaan paikoista kiekkoa maaliin.

Tehojen puolesta Klemetin ketju on aloittanut pudotuspelit tehokkaasti. Klemetti on joukkueen pistepörssin kärki tehoilla 2+2, Erno Räisänen on toisena (3+0) ja Arttu Leskinen on neljäntenä (0+3).

– Tuntuu hyvältä pelata tuossa ketjussa. Lesen kanssa on tullut pelattua paljon ja Erno tuo ketjuun luisteluvoimaa keskikaistalle. Palaset ovat loksahtaneet hyvin kohdilleen ja tehoja on syntynyt.

Puolivälierät

La 2.3. klo 17.00 Hokki–D-Kiekko 5–6
Su 3.3. klo 17.00 D-Kiekko–Hokki 1–6
Ti 5.3. klo 18.30 Hokki–D-Kiekko
To 7.3. klo 19.00 D-Kiekko–Hokki
La 9.3. klo 17.00 Hokki–D-Kiekko (tarvittaessa)

Voitot 1–1. Jatkoon vaaditaan kolme voittoa.