Kuuden pisteen viikonloppu

Kajaanin Hokki nappasi kahden pelin viikonlopusta täyden pistepotin, kun kajaanilaiset kaatoivat Peliitat kotonaan luvuin 4-2 (3-1, 0-0, 1-1). Hokki ottelee seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin linnapaidat isännöi KeuPa HT:tä.

Kajaanin Hokin ja Heinolan Peliittojen välisessä ottelussa ei tarvinnut kauaa odottaa ensimmäistä maalia. Kello näytti aikaa 4.44, kun Jesse Väkelä avasi maalitilinsä Hokki-paidassa tarkalla laukauksella ylänurkkaan Michal Kristofin ja Mikael Seppälän alustuksesta. Maali syntyi ylivoimalla Niko Tuhkasen istuessa huitomisesta saatua kakkosta. Paria minuuttia myöhemmin oli Peliittojen vuoro kokeilla ylivoimaa, mutta maalinteossa onnistui toistamiseen kotijoukkue. Samu Pyykkönen katkoi siniviivassa poikkisyötön ja polki karkuun puolustajilta, sijoittaen läpiajon päätteeksi kiekon upealla rystyuitolla ohi Emil Larmin. Peliitat kavensivat ajassa 11.41, kun Ville-Matti Koponen voitti aloituksen Eetu Elolle, joka sivalsi rannarin ohi Antti Lehtosen. Ensimmäisen erän maalitalkoot eivät olleet vielä ohi, sillä Aku Kestilä siivosi Väkelän laukauksen irtopalat Peliitat-häkkiin erän viimeisellä sekunnilla.

Toisessa erässä ei maalirautoja lähemmäs maalintekoa päästy, kun Kestilä veti tolppaan syöttökuvion päätteeksi ja Markus Piispanen nosti kiekon ylärimaan rangaistuslaukauksesta. Kolmannen erän loppupuolella Peliittojen kultakypärä Roope Elimäki napautti kiekon ylivoimalla Hokki-maaliin. Se ei kuitenkaan riittänyt pisteille, kun Hokki-kapteeni Seppälä laittoi kiekon tyhjään maaliin 22 sekuntia ennen ottelun loppua. Seppälän maalin jälkeen nähtiin vielä ulosajo, kun Niko Kivelä ajoi pimeästä kulmasta Jesse Väkelää päin. Täydet pisteet jäivät Kajaaniin maalein 4-2.

— Kyllä tuossa täytyi niitä vähäisiä mukana olleita pelaajia kiitellä. Iso hatunnosto koko joukkueelle, on kovaa leikkiä näin pienellä rykmentillä mennä. Varmaan se näkyi tuossa viimeisessä erässä, jossa tuli vähän väsymyksestä johtuneita huolimattomuusjäähyjä. Sanotaan kuitenkin, että se on ihan inhimillistä näihin lähtökohtiin nähden, arvioi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen suojattiensa peliä.

— Oltiin minun mielestä parempi joukkue ja ansaittiin tuo voitto, oltiin tehokkaita erikoistilanteissa ja jämäkkiä tasaviisikoin, eipä tänään muuta tarvittu. Ollaan pirun tyytyväisiä näihin kolmeen pisteeseen. Nyt huilataan pari päivää ja sitten ruvetaan lataamaan ensi viikkoon, päätti Hokki-luotsi.

Mikael Seppälä iski tehot 1+2 Peliittoja vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Mikael Seppälä iski tehot 1+2 Peliittoja vastaan. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Maalit:
4.44 1-0 Väkelä (Seppälä, Kristof) YV
7.29 2-0 Pyykkönen AV
11.41 2-1 Elo (Koponen)
19.59 3-1 Kestilä (Väkelä, Seppälä) VoM YV
55.16 3-2 Elimäki (Koponen, Järveläinen) YV
59.38 4-2 Seppälä (Klemetti, Piipponen) TM

Torjunnat:
Antti Lehtonen 7+12+5=24
Emil Larmi 5+4+1=10

Jäähyt:
Hokki 7x2min
Peliitat  4x2min 1x5min 1x20min

Yleisöä: 702

Seuraava ottelu: Hokki-KeuPa HT Kajaanin jäähallissa keskiviikkona 20.1 kello 18.30