Lari Kukkohovin tavoitteena ykkösmaalivahdin rooli

Lari Kukkohovin päättynyt kausi sujui Hokin A-junioreissa selkeän ykkösmaalivahdin roolissa. Yhteensä Kukkohovi esiintyi maalilla 34 ottelussa torjuntaprosentin ollessa erinomainen 91.03 prosenttia.

– Oma kausi meni A-nuorissa onnistuneesti, sain siellä hyvin vastuuta ja oli mukava antaa kaikkeni sille A:n porukalle. Saimme säilytettyä paikan Nuorten Mestiksessä, mutta vähän jäi harmittamaan ettei riittänyt playoffeihin, kyseessä oli kuitenkin viimeinen kausi A-junnuissa, Kukkohovi kertaa.

Kukkohovin nimi nousi esille kauden aikana A-juniorien päävalmentaja Sami Arvolan arvioissa eniten kehittyneitä pelaajia kysyttäessä. Maalivahti itse näkee kehityksen tulleen peliajan myötä.

– A-junioreissa on saanut pelata paljon ja joka kausi on menty eteenpäin, koska olen saanut peliaikaa. Kiekkovarmuus ja sellainen ammattimaisuus maalivahdin tekemisessä on mennyt hirveästi eteenpäin. Kiekot eivät pompi enää ja otteissa on hyvää varmuutta. Kaudet ovat olleet nousujohteisia ja kehitystä on tullut huimasti.

Neljän kauden ajan Hokin junioreissa pelannut maalivahti näkee olevansa rauhallinen torjuja.

– Olen hyvin rauhallinen maalivahti, en ole mikään sellainen sähisijä ja paikasta toiseen säntäilijä, vaan pyrin käyttämään enemmän pelinlukua.

– Kokemusta pitää vielä saada. A-junnujen pelejä on tullut paljon, mutta miesten pelejä on tullut elämän aikana vasta kaksi.

Lari Kukkohovi pelasi viime kaudella kaksi ottelua Suomi-sarjassa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Yllättävä debyytti miesten peleissä

Kukkohovi pääsi tekemään debyyttinsä edustusjoukkueen maalilla lokakuun lopulla. Kotkan Titaaneja vastaan pelattuun otteluun maalille asettui jännittynyt mies.

– Se debyytti tuli siinä mielessä yllättäen, että olin edellisenä päivänä A-junnujen pelireissulla ja Pasi Häkkinen soitti ja kertoi että pelaan seuraavana päivänä. Siitä tuli jännitystä, jota yritin saada pois edellisen illan ja pelipäivän ajan. Se myös pysyikin hyvin pois, mutta kun menin maalille alkoi puntti hieman tutisemaan, kun tajusin että kyseessä on miesten peli ja pitäisi näyttää.

Jännitystä ei auttanut ensimmäisessä erässä päästetyt kaksi maalia.

Ensimmäisen erän jälkeen jännitys rauhoittui ja lopulta Hokki onnistui voittamaan jatkoajalla 5–4.

– Kun ensimmäinen erä oli pelattu, se jännitys rentoutui pois. Joukkue oli siinä hyvin minun takana. Hyvä että saimme voiton siitä. Sitä lähdin hakemaan, en lähtenyt hakemaan mitään nollapeliä, vaan yritin näyttää parhaani siinä pelissä ja katsoa mihin se riittää.

”Tuntui siltä, että kausi jäi kesken”

Toinen esiintyminen edustuksen maalilla sujui paremmin. Hakametsässä pelatussa ylemmän jatkosarjan KOOVEE-ottelussa Kukkohovi onnistui venymään kiekon tielle 35 kertaa.

– KOOVEE-ottelu meni huomattavasti paremmin. Sain siinä hyviä torjuntoja ja tietyissä tilanteissa pidin myös joukkuetta vähän pystyssä. Valmentajatkin olivat tyytyväisiä ja sain hyvää palautetta myös joukkuekavereilta. Se kasvatti itseluottamusta tosi paljon. Hyvän pelin saaminen miesten tasolla auttoi ja siitä on hyvä lähteä ensi kauteen haastamaan.

Toukokuussa 22 vuotta täyttävä Kukkohovi tulee olemaan ensi kaudella yli-ikäinen A-juniorien peleihin, joten kausi tulee hänen osaltaan kulumaan täysin edustusjoukkueen mukana. Tavoitteena hänellä on ottaa ykkösmaalivahdin rooli.

– Nyt teen kovasti hommia kesän ajan ja yritän saada ykkösmaalivahdin paikan itselleni. Joukkueen puolesta tuntui siltä, että kausi jäi kesken kun putosimme ensimmäisellä kierroksella. Nyt lähdetään hakemaan pidempää kautta, Kukkohovi paaluttaa.

-JH