Leki vei pisteet

Leki peittosi Hokin perjantai-iltana lukemin 5-3 (2-0,1-2,2-1). Tappion myötä Hokki vajosi sarjataulukossa seitsemänneksi ja Leki kiilasi Hokin ohi.

Tilastollisesti Hokki hallitsi peliä melko selvästi. Ville Saukko pääsi laukomaan siniviivalta, kuten myös Riku Toivo. Vähän lähempää Maalin edestä laukoi Niklas Näppi.

Lekillä oli vain pari paikkaa kun Sami Holappa ja Tomi Kallela pääsivät laukomaan b-pisteen kaarelta. Hokilta puolestaan Cristoffer Seppelin ja Samu Pyykkönen pääsivät laukomaan keskeltä.

Leki aloitti maalinteon ylivoimalla. Holappa pääsi Hokin virheen jälkeen melko vapaasti luistelemaan maalille ja laukomaan kiekon maaliin.

Tästä vain minuutin päästä Hokilla oli taas heikkoa puolustusta ja Holappa pääsi maalin edestä laukomaan kiekon perille. Syöttöpisteet saivat Petteri Friman ja Masi Marjamäki.

Toinen erä ei alkanut yhtään paremmin, vaan Holappa teki hattutempun Marjamäen ja Toni Niemen syötöstä.

leki2012 009

Sitten Hokki sai kaksi maalia ylivoimalla. Samu Pyykkönen pääsi laukomaan keskeltä Heikki Klemetin ja Ville Hyvärisen syötöstä.

Tomas Mikus sai keikon riiston pääsi vapaasti maalille ja teki Hokin toisen maalin

Hokki hallitsi tilanteita ylivoimaisesti, mutta ei saanut peliä tasoihin. Vladimir Eminger ja Risto Mattila pääsivät pariin kertaan ampumaan siniviivalta. Tomas Mikus pääsi pari kertaa laukomaan b-pisteeltä.

Lekikin sai pari laukausta kun Marjamäki ja Patrik Laine pääsivät laukomaan siniviivalta. Vähän lähempää b-pisteen kaarelta laukoivat Jussi Pesonen ja Patrik Laine.

Myös kolmas erä oli Hokin hallintaa kun Niko Saarenpää ja Näppi pääsivät laukomaan b-pisteeltä. Mattila laukoi siniviivalta ja Miska Humaloja pääsi sutimaan lähelta.

Leki kaunisteli numeroita kun Hokki hävisi päätypelissä ja Marjamäki pääsi suoraan maalille. Syöttöpiste meni Pesoselle. Lekin viides maali tuli taas heikon puolustuksen jälkeen ja Laine pääsi laukomaan maalin Holapan ja Niemen syötöstä.

Pääsi Lekikin peri  kertaa maalin lähelle, kun Henri Tuominen pääsi laukomaaan keskeltä, Matias Simontaival ja Pesonen laukoivat vähän kauempaa.

Ottelun lopussa Hokki pääsi vielä kaventamaan. kun Santeri Vuoti pääsi laukomaan kiekon maaliin Antti Kalapudaksen ja Näpin syötöstä.

”Ihan hyvä peli ja suoritus oli kelvollinen, mutta lopputulos ei tyydytä. Saatiin tehtyä runsaasti maalipaikkoja, mutta maalintekoon pitäisi saada parannusta. Myös puolustukseen ja maalinteon estoon pitäisi saada korjausta. Tähän mennessä eniten saatiin maalipaikkoja, joten se antaa uskoa tulevaisuutee”, Hokin valmentaja Jari Laukkanen kertoo