Luistelukiertue tuo vilskettä jäähalliin – Hokki lahjoittaa kaikille 1. ja 2. luokkalaisille Lätkäpassit

Kajaanin Hokki on viime kauden tapaan mukana järjestämässä luistelukiertuetta Kajaanin koulujen 1. ja 2. luokkalaisille. Koululaiset pääsevät tutustumaan Kajaanin jäähallissa jääurheilun saloihin tällä ja ensi viikolla.

Kiertuetta ovat järjestämässä Hokki Kainuu Oy, Kajaanin Junnu Hokki ry ja Taitoluistelijat Kajaani ry. Kiertue järjestettiin ensimmäisen kerran viime tammikuussa.

– Tarkoituksena on pyrkiä innostamaan lapsia luisteluharrastuksen ja jääurheilun pariin. Autamme kouluja myös kyydeissä, sillä niillä ei ole määrärahoja tulla tilauskyydeillä jäähallille, Junnu Hokin valmennuspäällikkö Kimmo Happo sanoo.

Luistelukiertue on kerännyt pelkästään positiivista palautetta viime talvena ja tänä syksynä.

– Opettajat ovat kiitelleet järjestelyjä, sillä lapset pääsevät bussilla suoraan koulun pihasta hallille ja takaisin koululle. Lapsilta palaute tulee suoraan, ja osa on sanonut, että he eivät haluaisi lähteä jäältä pois, Happo naureskelee.

– Osalle lapsista jo pelkästään jäähallissa käyminen on uusi ja hieno kokemus, hän lisää.

Ohjaajina luistelukiertueella toimivat Junnu Hokin ja Taikan valmentajat, sekä Hokin ja Junnu Hokin pelaajat. Jäällä tapahtuvan ohjauksen lisäksi ohjaajat auttavat lapsia muun muassa luistimien sidonnassa.

– Myös ohjaajat ovat saaneet opettajilta positiivista palautetta. Yhteistyö Hokin, Taikan ja Junnu Hokin välillä on ollut isossa osassa kiertueen onnistumisen kannalta.

840 koululaista pääsee tutustumaan jääurheilun saloihin Kajaanin jäähallissa.

Lätkäpasseilla pyritään jatkamaan kiekkoinnostusta

Hokki jakaa kaikille luistelupäivän suorittaneille Lätkäpassin, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn Kajaanin Hokin kaikkiin kotiotteluihin kaudella 2018–2019. Lätkäpassilla pääsee C-katsomoon ja seisomakatsomoon.

1.–2. luokkalaisia on Kajaanissa kaiken kaikkiaan 830.

– Haluamme olla Kainuussa vahva ja esimerkillinen toimija, ja tämänkaltaiset tapahtumat tukevat loistavasti strategiaamme. Pyrimme jatkamaan lapsilla herännyttä jääurheiluinnostusta tarjoamalla heille ilmaisen sisäänpääsyyn kaikkiin kotiotteluihin, Hokin viestintä- ja tapahtumapäällikkö Jere Saastamoinen sanoo.

– Toivottavasti tämä kiertue poikii meidän kotiotteluihin uusia kävijöitä sekä tuo lisää harrastajia Junnu Hokille ja Taikalle.

Hapon mukaan luistelukiertue tulee jatkumaan myös ensi kaudella. Tämän kauden aikana kiertue rantautuu myös Kuhmoon, Suomussalmelle ja Sotkamoon.

– Myös muilla paikkakunnilla kiertue on otettu ennakkoon hyvin vastaan. Kiertuetta on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa ja pohdimme myös sitä, pystyisimmekö laajentamaan kiertuetta myös esikoulujen puolelle, Happo toteaa.

Tomi Rautio oli tiistaina ohjaamassa Soidinsuon koulun 1.–2. luokkalaisia.

Kimmo Happo antoi koululaisille ohjeita ennen jäävuoroa.