Manninen ja Kalapudas lainalle Hokkiin

Kajaanin Hokki ja Oulun Kärpät ovat sopineet Sakari Mannisen ja Antti Kalaputaan siirtyvän lainalle Hokkiin. Manninen pelaa Kajaanissa kahden ottelun lainapestillä ja Kalaputaan laina on voimassa aina marraskuun maaottelutaukoon saakka.

Kajaanin Hokki vahvistuu sarja-avauksen kynnyksellä, kun Oulun Kärppien sentterikaksikko Sakari ManninenAntti Kalapudas siirtyy Kajaaniin lainasopimuksella. Mannisen laina kattaa kuluvan viikon sarjaottelut SaPKoa ja Jukureita vastaan, kun vastaavasti Kalapudas pelaa Kajaanissa aina marraskuun maaottelutaukoon saakka.

Molemmat pelaajat liittyvät joukkueen vahvuuteen tiistain iltaharjoitusten yhteydessä ja ovat mukana pelaavassa kokoonpanossa keskiviikon sarja-avauksessa Savonlinnassa. Kärpillä on kuitenkin tarpeen vaatiessa oikeus kutsua pelaajansa takaisin.

Kärppä-kaksikon lainat ovat kajaanilaisille todella mieluisia, sillä kajaanilaisten omista keskushyökkääjistä vain Miska Humaloja ja Samu Pyykkönen ovat terveiden kirjoissa.

– Meillä on tällä hetkellä vain kaksi tervettä sentteriä. Mannisen ja Kalaputaan lainat tulevat meille isoon tarpeeseen, jotta saamme sarja-avaukseseen mukaan riittävästi pelaajia, Hokki-luotsi Jari Laukkanen valoittaa tilannetta.

Manninen on kajaanilaisyleisölle entuudestaan tuttu pelaaja. Kaudella 2012–2013 Manninen pelasi Hokissa 42 ottelua 13+19=32 ja oli samalla linnapaitojen paras pistemies. Kärppä-sentteri pääsi viime kaudella maistamaan liigavauhtia yhteensä 15 ottelun verran Kärppien ja KalPan paidassa.

Manninen pelasi Kajaanissa myös Hokin harjoituskauden viimeisessä ottelussa Asplöveniä vastaan. Yhdessä Tomas Mikusin ja Niko Saarenpään kanssa pelannut Manninen kirjautti Hokin 54 -voittoon päättyneessä ottelussa tehot 0+2.

Niin ikään sentterinä viihtyvä Kalapudas tehtaili viime kaudella Kärppien A-junioreissa 44 ottelussa hurjat tehot 21+38=59, joka oikeutti pistepörssin viidenteen sijaan. Viime keväänä kolmen vuoden jatkosopimuksen Kärppien kanssa solminut Kalapudas valittiin myös Nuorten SM-liigan 2. tähdistökentälliseen.

Kalapudas pelasi viime keväänä myös alle 18-vuotaiden MM-kisoissa, joissa Oulaisten Huiman kasvatti oli pikkuleijonien 4. paras pistemies tehoilla 1+2=3.