Marko Kilpeläisen paita nousee Kajaanin jäähallin kattoon lauantaina

Hokki-legenda Marko Kilpeläisen paita jäädytetään lauantaina 2. joulukuuta Kajaanin jäähallin kattoon. Kilpeläisen peliurallaan käyttämä pelinumero 20 jäädytetään ennen Hokki–KOOVEE-ottelun alkua.

Kilpeläisen ura Hokissa kesti 19 vuotta. Hän pelasi Hokin edustusjoukkueessa kolmella eri vuosikymmenellä.

– Tämä kunnia tuli minulle täysin puskista, enkä osaa oikein vieläkään käsittää, mitä lauantaina tulee tapahtumaan. En ole koskaan osannut edes ajatella, että minun paita jäädytettäisiin joku päivä Kajaanin jäähalliin. Toivottavasti siitä tulee mukava ilta, Kilpeläinen ennakoi.

Kilpeläisestä tulee Jarkko Heikkisen jälkeen toinen pelaaja, jonka paita jäädytetään Hokin seurahistoriassa.

– Marko on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran Hokissa nostamalla seuran aina III-divisioonasta Mestikseen saakka. Haluamme seuran puolelta osoittaa arvostusta pitkäaikaiselle pelaajalle, jonka työ seuran eteen on ollut mittaamattoman arvokasta, Hokki Kainuu Oy:n puheenjohtaja Pasi Halonen kertoo.

Hokki–KOOVEE-ottelussa pelataan myös äärimmäisen tärkeistä pisteistä. Hokki on sarjataulukossa viidentenä 38 pisteellä, kun vierasjoukkue KOOVEE on kerännyt alkukauden otteluissa 35 pistettä.

KOOVEE on sarjassa seitsemäntenä ja jäämässä ensimmäisenä joukkueena ylemmän jatkosarjan ulkopuolelle. Ylempään jatkosarjaan selviytyvät kuusi joukkuetta varmistavat myös paikkansa kevään pudotuspeleissä.

Myös Joulupukki on mukana lauantain juhlaottelussa

Lauantain juhlaottelu toimii myös Hokin järjestämänä Suomi 100 -otteluna. Ottelussa paikalla on Joulupukki, joka jakaa lapsille karkkia sekä kuuntelee tietysti tarkalla korvalla myös tuoreimmat joululahjatoiveet. Lisäksi ottelun jälkeen lapsille jaetaan ilmapalloja.

Ottelun ensimmäisellä erätauolla suoritetaan huutokauppa, jossa huutokaupataan Marko Kilpeläisen Mestis-kaudella 2002–2003 käyttämä aito pelipaita. Lisäksi ensimmäisellä erätauolla suoritetaan tuttuun tapaan F-junioreiden rangaistuslaukauskilpailu.

2. erätauon Bauerin ja Intersportin kiekonheittokilpailussa palkitaan Suomi 100 -ottelun kunniaksi kolme lähimmäksi keskipistettä osunutta heittäjää.

Lisäksi Suomi 100-ottelussa kunnioitetaan myös suomalaista musiikkia. Ottelun alkulämmittelyssä, pelikatkoilla ja erätauoilla soitetaan ainoastaan suomalaista musiikkia.

Myös katsojilla on mahdollista vaikuttaa ottelussa soitettavaan musiikkiin laittamalla biisitoiveita osoitteeseen tiedotus@hokki.fi. Parhaat biisitoiveet soitetaan ottelun aikana.

Suomi 100-juhlaottelu sekä Marko Kilpeläisen juhlaottelu Hokki–KOOVEE la 2.12. Kajaanin jäähallissa kello 17! 

Myös itse Joulupukki on mukana menossa lauantain juhlaottelussa.