Markus Still – taistelija kaukalossa ja siviilissä

Markus Still on aloittanut Hokki-paidassa terävästi. Nopeajalkainen ja suoraviivainen hyökkääjä on tehnyt 13 ottelussa tehot 3+7=10.

Vakuuttavammaksi hyökkääjän alkukauden tekee se, ettei Still pelannut peliäkään viime kaudella, vaan piti välivuotta armeijan parissa.

– Kyselin keväällä 2017 paikkaa Hokista ja RoKista, mutta kun niistä ei tullut selkeyttä, päätin käydä armeijan välissä. Vastauksia ei tullut, kun Hokki meni silloin konkurssiin ja RoKilla oli armeijaan menevät pelaajat täynnä, Still valottaa.

Asepalveluksen aikana prikaatilla vääpelinä toimiva pitkäaikanen hokkilainen Jarkko Kyllönen suositteli Stillille paluuta kaukaloon.

– Armeijan aikana Jarkko ehdotti minulle, ettei kannata vielä lopettaa, vaan pääsen varmasti Hokin remmiin, kunhan menen kokeilemaan. Jarkon innoittamana menin kesätreeneihin, jossa löytyi vielä ote pelaamiseen ja sen kautta tehtiin sopimus.

Kaukalon puolella Still vääntää, taistelee ja ottaa blokkeja joukkueen puolesta illasta toiseen.

– Olen joukkuepelaaja, joka on valmis rooliin kuin rooliin. Jos pääsen vastuukenttiin, niin olen valmis tekemään tehoja, hyökkääjä lupaa.

Hokissa pelaamisen ohella hyökkääjä toimii Kainuun prikaatilla vänrikkinä. Tuplaroolin vetäminen on hyökkääjän mukaan onnistunut hyvin.

– Aika hyvin ollaan saatu sovittua asiat silloin, kun työ on normaalia kasarmin puolella. Välillä tulee armeijan harjoituksia, jotka vähän pilaa suunnitelmia jääkiekon suhteen, kun ei pääse joukkueen asioihin kuten on suunnitellut. Esimiehen kanssa pystyy kuitenkin keskustelemaan hyvin asioista, että pääsee niihin vierasreissuihin, joihin lähdetään jo perjantaina.

Marras-joulukuun vaihteessa Still pelasi kolmeen päivään neljä peliä, kun pelejä kertyi niin A-junioreissa kuin edustusjoukkueessa. Reitti A-junioreiden mukaan aukesi osittain takaportin kautta, kun Muik-ottelun jälkeen Jimi Nylund ei voinut pelata toista peliä lähes välittömästi perään.

– Jimillä oli pientä vammaa, joten kysyin saanko pelata, ettei hän hajota paikkoja sen enempää. Edustuksen pelien jälkeen jäi vielä nälkää pelata, peli kulki ja energiaa oli, joten olin totta kai valmis pelaamaan. A-junioreissa sain vastuuta, joka ruokki omaa itseluottamusta samalla.

”Tuollaisia pelaajia tarvitaan”

Hokin valmennukselle Still on ollut tarpeellinen lisä joukkueeseen.

– Markus on ollut meille positiivinen yllätys. Hän on hyvä kahden suunnan pelaaja, joka on hyvä puolustamaan ja pystyy myös hyökkäyspäässä ratkaisuihin. Hän on sellainen duunari, joita meidän joukkueessa ei liikaa ole, Hokin päävalmentaja Jukka Niiranen kertoo.

– Tuollaisia pelaajia tarvitaan, joita voi heittää viimeisellä minuutilla kentälle suojelemaan omaa maalia tai jos tarvitaan maalia.

Kaukalon ulkopuolella hyökkääjän asenne on vakuuttanut Hokki-luotsin.

– Stillistä näkee saman, minkä näkee kaikista Kärppien juniorien läpikäyneistä: hänellä on sellainen tietty ammattimainen suhtautuminen pelaamiseen. Hän on rauhallinen ja tuntuu ikäistään kokeneemmalta, eli on erittäin hyvä joukkuepelaaja kaikin puolin, Niiranen kehaisee.

Selkeitä kehityskohteita 21-vuotiaan hyökkääjän pelaamisessa Niiranen ei löydä.

– Hänellä ei ole oikein heikkouksia. Ehkä hänessä pitää kehittää kaikkea tasaisesti, kyseessä on kuitenkin vielä nuori pelaaja, joka voi mennä jokaisella osa-alueella eteenpäin.