Mathieu Briand tuo Kajaaniin säväyksen Ranskasta – ”Olen kahden suunnan sentteri”

Kajaanin Hokki lähtee tulevaan kauteen mukanaan ulkomaalaisväriä. Sitä tuo 198-senttinen ja 100-kiloinen ranskalainen Mathieu Briand.

Viime kaudella Briand pelasi Ranskan pääsarjan Chamonix’n riveissä. Siellä hän toimi myös joukkueen kapteenina.

– Olen kahden suunnan sentteri. Pidän puolustusalueella pelaamisesta yhtä paljon kuin hyökkäysalueella pelaamisesta, Briand kuvailee.

Hokki on ensimmäinen seura Ranskan ulkopuolella, jossa 26-vuotias hyökkääjä pelaa.

– Ystäväni pelasi Suomessa aikaisemmin ja hän auttoi minua saamaan kontakteja Suomeen, Briand kertoo.

Seurasta ylistyssanoja tuli Hokki-paidassa viime kaudella pelanneelta hyökkääjältä.

– En tiedä paljoa seurasta tai kaupungista, mutta ystäväni Samuel Salonen pelasi Hokissa aiemmin ja hän kertoi pelkästään hyviä asioita.

Ottelut Ranskan maajoukkueessa toivat hyvää kokemusta

Urallaan Briand on kerennyt myös edustaa maajoukkuetta. 20 ottelussa Gallian kukkojen paidassa hän on tehnyt kaksi maalia.

– Olin todella ylpeä, kun pääsin pukemaan päälleni Ranskan maajoukkuepaidan. Pelasin hyviä maita vastaan, maajoukkuetaso on täysin erilaista kuin seurajoukkueissa; peli on paljon nopeampaa. Kokemuksena se oli todella hyvä ja opin paljon! Toivottavasti pääsen vielä maajoukkueen mukaan joku päivä.

Todelliseen ilmiliekkiin Briandin ura on syttynyt vasta viime vuosina.

Kaudella 2017-2018 hän teki tehot 1+8, mutta sen jälkeisillä kausilla hän on rikkonut piste-ennätyksensä kahteen otteeseen: 22 pistettä ja 33 pistettä.

– Urani aikana on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta parin viimeisen vuoden aikana olen mielestäni löytänyt ne asiat, mitä minun pitää tehdä kentällä ja sen ulkopuolella. Tällä hetkellä tunnen itseni henkisesti vahvaksi ja pelaan peliä kovalla itseluottamuksella.

Kajaaniin Briand saapuu intoa täynnä.

– Olen todella motivoitunut pelaamaan niin hyvin kuin vain pystyn Hokissa. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan ja elämään Suomessa, jossa jääkiekko on kulttuurissa.

 

Lue myös: Ranskalaishyökkääjä Mathieu Briand tarttui Hokin haaviin – Kantola vahvistamaan puolustusta