Mattila, Koivunen ja Virtanen sopimuksiin

Kajaanin Hokki on solminut kolme sopimusta tulevalle kaudelle. Risto Mattila ja Eetu-Santeri Koivunen jatkavat Hokissa, joiden lisäksi uutena pelaajana joukkueeseen liittyy HPK:n U20-joukkueessa pelannut Joonas Virtanen.

Risto Mattila ei esittelyjä kaipaa. Siniviivan maestrolle tuleva kausi on kymmenes Mestiksessä. Päättyneellä kaudella hän teki 18 ottelussa tehot 1+11.

Yhteensä Mattila on tehnyt Mestiksessä 338 ottelussa 180 tehopistettä, joilla hän on sarjan kautta aikain kolmanneksi tehokkain puolustaja Pasi Järvisen ja Hokki-legenda Jarkko Heikkisen jälkeen.

Hokin päävalmentaja Pasi Räsänen sanoo Mattilan tuovan joukkueen nuoreen alakertaan tarvittua kokemusta.

– Hänen isoimmat avunsa ovat olleet koko uran ajan ylivoimapelissä ja hän pystyy varmasti pelaamaan yhä sitä roolia. Hän tuo tärkeää kokemusta koppiin ja Ripe on tehnyt Hokissa pitkän uran, joten oli helppo valita hänet jatkoon. Ripellä on itsellään erittäin kova halu jatkaa pelaamista ja se on iso asia, Räsänen kertoo.

Mattila puhkuu ”pikkupojan intoa” jatkosopimuksesta. Tuleva kausi on hänelle jo seitsemäs Hokki-paidassa.

– Hienoa, että saan jatkaa Hokissa! Kaksi viimeistä kautta ollaan nyt rämmitty niin pohjalla, että ensi vuonna ei olla siellä enää, Mattila lupaa.

Eetu-Santeri Koivunen on päävalmentaja Räsäselle tuttu SaPKon riveistä kolmen kauden ajalta.

Räsänen tietää, mitä Pelicans-kasvatista saa: luotettavan kahden suunnan sentterin.

– Koivusesta saamme sentteriosastoomme leveyttä. Hän pystyy pelaamaan alivoimaa ja ylivoimaa. Lisäksi hän voi mennä vielä yhden stepin eteenpäin ja uskon, että hän ottaa sen täällä.

Koivunen pelasi päättyneen kauden loppuosan Hokin riveissä. Positiivinen kokemus Kajaanista helpotti jatkamista Hokki-paidassa.

Puolustaja Joonas Virtanen on tahkonnut viimeisimmät vuodet HPK:n junioreissa. Räsänen kuvailee raamikasta (185cm/87kg) puolustajaa hyvin liikkuvaksi peruspakiksi.

– Virtasella on ollut potentiaalia monta vuotta ja hän on harjoitellut HPK:n niin sanotussa akatemiaryhmässä, joka harjoitteli välillä edustuksen mukana. Hänellä oli alla pari rikkonaista kautta, mutta viime kausi oli ehjä, Räsänen muotoilee.

– Hän on tulevaisuuden pakki, jota tarvitsimme. Mukava, että hän valitsi Kajaanin ja halusi alusta lähtien tulla tänne.

Sopimusten myötä Hokilla on nyt kasassa yhteensä 19 sopimusta tulevalle kaudelle. Räsäsen mukaan joukkueen rakennus on hyvin aikataulussa.

– Olemme saaneet ihan muutamia lukuun ottamatta niitä pelaajia, joita olemme halunneetkin. Olemme edenneet urheilutoimenjohtaja (Jukka) Niirasen kanssa systemaattisesti ja rauhassa. Vielä puuttuu muutama palanen, mutta olemme tällä hetkellä tosi tyytyväisiä siihen, missä kohtaa olemme menossa.

– Rakennus on hyvällä mallilla ja olemme saaneet ruutuihin sopivia pelaajia.

Pelaajatilastot – Risto Mattila

Pelaajatilastot – Eetu-Santeri Koivunen

Pelaajatilastot – Joonas Virtanen

Sopimustilanne 2021–2022

Maalivahdit (2):
30 Alex Mäkelä 2022
33 Patrik Koivisto 2022

Puolustajat (8):
4 Eemil Heikura 2022
5 Daniil Troshin 2022
6 Joonas Virtanen 2022
7 Väinö Liikonen 2022
8 Tomi Niku 2022
26 Tuomo Viitasalo 2022
38 Jesper Henriksson 2022
55 Risto Mattila 2022

Hyökkääjät (9):
3 Oskari Siiki 2022
13 Joonas Savolainen 2022
21 Christoffer Seppelin 2022
24 Samu Pyykkönen 2022
28 Ville-Valtteri Mustonen 2022
31 Mikko-Matti Paakkola 2022
42 Eetu-Santeri Koivunen 2022
44 Tuomas Komulainen 2022
63 Janne Jokinen 2022