Menestynyt Mestis-valmentaja Pasi Räsänen Hokin päävalmentajaksi

Kuuntele Räsäsen podcast-haastattelu tästä!

Kajaanin Hokki on pestannut uudeksi päävalmentajaksi kokeneen Mestis-valmentaja Pasi Räsäsen. Sopimus on 1+1-vuotinen.

Pasi Räsänen, 52, on valmentanut viimeiset kuusi vuotta SaPKoa. Sitä ennen hänellä on kolmen vuoden päävalmentajakokemus Vaasan Sportista ja kuuden vuoden kokemus Pelicansin liigajoukkueesta.

Räsäsen palkintokaapista löytyy Mestis-mestaruudet kausilta 2016– 2017 (SaPKo) ja 2011–2012 (Sport).

– Hokki saa kokeneen ja menestyneen valmentajan. Räpsä tuntee hyvin suomalaisen kiekon ja hän on meille juuri oikea mies tähän tilanteeseen, Hokin urheilutoimenjohtaja Jukka Niiranen sanoo.

– Otimme Räpsään viime viikolla yhteyttä ja hän oli heti kiinnostunut Hokin valmentamisesta. Asiat etenivät nopeasti ja pääsemme nyt keskittymään joukkueen kasaamiseen.

Niirasen mukaan tulevan kauden tavoitteet lyödään lukkoon myöhemmin. Yksi asia on kuitenkin selvä: Hokki halutaan nostaa takaisin pudotuspelijoukkueeksi.

– Se on selvä, että nyt lähdetään nostamaan Hokin profiilia ylöspäin. Playoffit on jatkossa aina seuran minimitavoite, Niiranen linjaa.

Räsänen innostunein mielin Kajaaniin

Tuore Hokin päävalmentaja on tyytyväinen vastikään syntyneestä sopimuksesta.

– Olen tosi innoistaan tästä työstä ja Kajaanin tulosta tällä hetkellä. Kajaani on ollut SaPKon ja Sportin vuosilta saakka haasteellinen paikka tulla pelaamaan ja sellaisena tämä halutaan jatkossakin pitää, Räsänen kertoo.

– Savonlinnassa saatiin vietyä hyvin kuuden vuoden projekti maaliin: SaPKo oli joka kerta pudotuspeleissä ja aina välierissä, kun kausi päästiin pelaamaan loppuun. Nyt alkaa uudenlainen projekti Kajaanissa.

Pitkän Mestis-kokemuksen myötä Hokin toiminta on tullut tutuksi Räsäselle vuosien saatossa.

– Joukkueenjohtaja Eino Kiiveri on tuttu Vaasan ajoilta asti ja hän hoitaa asiat seurassa jämäkästi. Selvittelin myös Suomi-sarjassa käynnistetyn uuden Hokki-organisaation taustoja ja olen saanut kuulla siitä positiivisia asioita.

– Joukkueen urheilullinen tekeminen halutaan ammattimaiseksi alkaen heti kesäharjoittelusta ja elokuun ensimmäistä jäätreeneistä. Tuon mukanani oman vaatimustason ja voittavan kiekon, mutta haluan ennen kaikkea sitä, että pelaajat vaativat toinen toisiltaan harjoituksissa ja peleissä.

Tavoitteena pudotuspelit ja iloinen kiekollinen peli

Räsänen kertoo, että seurajohdon odotuksena on palauttaa Hokki vähintään pudotuspelijoukkueeksi.

– Tarkemmat tavoitteet haluan käydä joukkueen kanssa yhdessä, mutta seurajohdolta on tullut selkeää viestiä, että Hokki halutaan palauttaa pudotuspeleihin. Siihen tavoitteeseen olen sitoutunut sataprosenttisesti, Räsänen sanoo.

– Kiekko on pelissä vallanväline ja haluan, että ensi kauden Hokki pelaa iloista hyökkäysvoittoista peliä. Pelissä pitää olla rohkeita kiekolla ja saada se näkymään yleisölle, että pelaajat nauttivat tekemisestä.

– Puolustuspelin pitää olla tiukkaa ja tehdä asioita sen eteen, eli takakarvaamista ja vahvaa kamppailupelaamista. Harjoitteluun pitää kiinnittää huomiota, että se on riittävällä tasolla ja jaksamme pelata laadukkaasti illasta toiseen. Kajaanista on keskimääräistä pidemmät pelimatkat, joten reissuista pitää pystyä palautumaan hyvin.

Räsänen ja Niiranen ovat jo aloittaneet tulevan kauden pelaajien kartoittamisen. Räsänen on vielä huhtikuun ajan SaPKon palkkalistoilla.

– Jukka hoitaa huhtikuun ajan enemmän pelaajapuolta ja itse hyppään tiukemmin mukaan toukokuussa. Luomme siinä pelaajille kesälle tavoitteita ja katsomme harjoitusohjelmat kuntoon.