Mestaruus katkolla Kajaanissa – ”Toivottavasti hallilla on hyvin mökää ja kauden ennätysyleisö”

Hokin ja FPS:n välinen välieräsarja jatkuu lauantaina Kajaanissa. Otteluvoitot ovat ennen iltaa Hokille 2–0, eli kotijoukkueella on mahdollisuus varmistaa Suomi-sarjan mestaruus.

Kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet tasaisen kamppailun jälkeen Hokin yhden maalin voittoihin. Torstai-illan sankarina toimi jatkoajalla voittomaalin tehnyt Tuomas Komulainen.

– Eilinen ottelu oli tiukka vääntö, niin kuin oli ensimmäinenkin ottelu. Jatkoerissä olimme vähän purjeessa, mutta puolustimme tiiviisti ja Tomi Rautio otti maalilla hyviä koppeja. Maalit ratkaisevat ja me saimme tehtyä sen tarvittavan maalin, Komulainen kertaa. 

Komulainen on ollut tehokkaana pudotuspeleissä. Kuudessa ottelussa keskushyökkääjä on tehnyt tehot 2+5.

– Kevättä kohti oma tekeminen on parantunut ja olen pystynyt auttamaan joukkuetta myös tehoilla. Muiltakin osin oma pelaaminen on toiminut.

Hokilla on ensimmäinen katkon paikka lauantaina. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Mestaruusjuhlat ensimmäistä kertaa Kajaanissa?

Lauantain ottelussa Hokilla on mahdollisuus myös varmistaa ensimmäinen mestaruus kotikaukalossa. Sentteri toivookin, että joukkue saa yleisöltä kovaäänistä tukea.

– Totta kai se tuo lisäboostia, kun paikalla on hyvin porukkaa, kuten on ollut nyt aiemmissakin otteluissa. Toivottavasti hallilla on hyvin mökää ja kauden ennätysyleisö.

Komulainen povaa kolmannen kohtaamisen olevan kahden aikaisemman tapaan tasainen kamppailu. Suunnitelmat ottelun voittoon ovat kuitenkin selvät.

– Tiukka vääntö on varmasti taas edessä. Kun puolustuspäässä hoidetaan asiat kunnolla, niin hyökätessä saadaan sitä kautta varmasti tarvittavat paikat, joilla tuo voitetaan. 

3. välieräottelu Hokki–FPS lauantaina 16.3. Kajaanin jäähallissa klo 17.00. Ennakkolipunmyynti Hokin toimistolta lauantaina klo 11–14. Jäähallin lippuluukku aukeaa klo 16.00.