Mestiksen kärkijoukkueet kohtaavat Mikkelissä

Hokki aloittaa viimeisen viikonlopun ennen maajoukkuetaukoa pelaamalla perjantaina Jukureita vastaan Mikkelissä. Erittäin vahvoissa vireissä olevien joukkueiden kauden neljästä edellisestä kohtaamisesta Hokki on saanut kolme pistettä. 

Kajaanin Hokki saa vastaansa perjantaina Mestiksen kärkiottelussa 11 pisteen päässä edellä olevan sarjan kärkisijaa hallussaan pitävän Mikkelin Jukurit. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana neljästi, joista Hokki on voittanut yhden (25.9.2015 2–3 JA). Loput kolme ovat menneet viikinkipaidoille pistein 8–1, maalierolla 11–3 mikkeliläisten hyväksi. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Jukurien 5–1-kotivoittoon. Viime viikko kului joukkueilta hyvin pitkälti samalla kaavalla, kun Hokki jyräsi kotonaan RoKin ja SaPKon yli yhteismaalein 12–1 (6–0 ja 6–1), kun taas Jukurit puolestaan kaatoi kotonaan JYP-Akatemian ja KeuPa HT:n tuloksin 4–1 ja 3–1.

— Toivon mukaan tulee mahdollisimman tasainen ottelu. Viimeksi numerot aikalailla repsahti siinä kolmannessa erässä Mikkelissä, mutta sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee, nyt on uusi peli ja uusi käsikirjoitus. Viimeiseen kolmeen kotipeliin ollaan saatu minun mielestä hyvä taistelumoodi päälle tuohon joukkueeseen. Selkeänä lähtökohtana on se, että sitä jatkumoa ollaan huomenna hakemassa. Sillä tavoin mitä ollaan taistelemaan ja kamppailemaan, niin sitä samaa haetaan huomenna Mikkelissä, ennakoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen.

Loukkaantumisista kärsivä kajaanilaisjoukkue saa viikonlopun otteluihin apua Kärppien puolelta Sami Väliharjusta ja Tuomas Vartiaisesta. Sairastuvan puolelta taasen kuuluu hyviä uutisia, kun Matti Kaarlela palaa kaukaloon pidemmän loukkaantumisen jälkeen. Edellisen kerran Kaarlela pelasi 12.12 Jokipoikia vastaan. Ellei Kärppien joukkueessa tule loukkaantumisia, on Hokin mukana viikonlopun otteluissa myös nuorten MM-kultamitalisti Antti Kalapudas. Kalapudas on kuluvan kauden aikana pelannut Hokin paidassa seitsemän peliä, iskien niissä taululle tehot 2+1. Viime kaudella Oulaisesta lähtöisin oleva hyökkääjä mätti Hokissa 40 ottelun aikana tehot 12+19=31.

— Kalapudaksen pitäisi tulla, on vielä kuitenkin tänään Oulussa Kärppien liigajoukkueen varamiehenä. Käsittääkseni jos yksikin hyökkääjä tämän illan aikana putoaa niin sitten ei tule, mutta siihen me ei voida vaikuttaa. Lähtökohtana on että mies pelaa nämä kaksi peliä. Vartiainen ja Väliharju ovat harjoitelleet joukkueen mukana tiistaista asti, he ovat varmuudella mukana. (Tuukka) Smura pelaa tosin huomenna maalissa, kommentoi Hokki-luotsi pelaajatilannetta.

— Yhdeksän hyökkääjää on omia, Vartiainen on kymmenes ja jos Kalapudas tulee niin sitten on yksitoista käytössä. Kaarlela palaa sairaslomalta, hyvä että ”Masa” saa kaksi peliä alle ennen tuota taukoa, niin on helpompi tauon jälkeen lähteä pelaamaan. Yksi puolustaja pelaa jälleen hyökkääjänä, jos Kalapudas tulee niin saadaan täydet neljä ketjua kasaan, päättää Laukkanen.

Matti Kaarlela tekee paluunsa kaukaloon pitkän tauon jälkeen. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Matti Kaarlela tekee paluunsa kaukaloon pitkän tauon jälkeen. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Jukurit-Hokki Kalevankankaan jäähallissa perjantaina 5.2 kello 18.30. Hokki-LeKi 6.2 Kajaanin jäähallissa kello 17.00.