Miska Humaloja – kevään lapsi

Kajaanin Hokin keskushyökkääjä Miska Humaloja on noussut yllättäen pudotuspeleissä linnapaitojen parhaaksi maalintekijäksi. Runkosarjassa kuusi osumaa iskenyt PyPo-kasvatti iski puolivälieräsarjassa JYP-Akatemiaa vastaan peräti viisi täysosumaa. Joukkueen keskuudessa kevään lapseksi tituuleerattu Humaloja nauttii kevään playoffeista täysin rinnoin.

Vahvana roolipelaajana tunnettu Miska Humaloja on kunnostautunut pudotuspeleissä myös maalintekijänä. Runkosarjassa keskushyökkääjä iski 40 otteluun kuusi maalia, nyt kuudessa pudotuspeliottelussa on syntynyt jo viisi maalia. Humaloja oli vahvassa playoff-vireessä myös viime kaudella, kun PyPo-kasvatti iski 12 ottelussa tehot 4+1.

– Eikai siinä olen sen isompaa juttua, kun laukoo vaan. En varmaan runkosarjassa laukonut niin paljoa yhteensä kuin nyt tässä kuuteen peliin ja nyt on pomppinut hyvin. Vastustajalla oli myös surkeat veskarit, Humaloja virnistää.

Tehopisteillä 5+0 Humaloja johtaa pudotuspelien maalipörssiä yhdessä KooKoon Teemu Rinkisen kanssa. Lisäksi Humalojan pisteet oikeuttavat Hokin sisäisen pistepörssin ykköspaikkaan ja joukkueen kultakypärään.

Viidestä pudotuspelimaalistaan Humaloja on tehnyt kaksi tyhjään maaliin. Molemmilla kerroilla laukaus upposi maaliin omalta kenttäpuoliskolta.

– Joka viikko pitää treenata niitä oman alueen heittoja, ne on kaikki ilmaisia maaleja, Humaloja naurahtaa.

– Moni sitä on kysellytkin, että miksi olen edes yrittänyt omalta alueelta. Yleensä siinä on takana se fiilis, että nyt se menee sisään.

Playoffeissa tehot 5+0 iskenyt Miska Humaloja kantaa Hokin kultaista kypärää.

Playoffeissa tehot 5+0 iskenyt Miska Humaloja kantaa maanantaina Hokin kultaista kypärää.

Kapteeni Ville Hyvärinen tituulerasi Jatkoaika.comin haastattelussa Humalojaa kevään lapseksi. Hyvärinen totesi myös Humalojan odotelleen tosipelejä 11 kuukauden ajan. Humaloja ei suostu täysin allekirjoitamaan Hokki-kapteenin heittoa, mutta myöntää samalla, että pudotuspeliottelut sytyttävät huomatttavsti runkosarjaotteluita enemmän.

– Se on pakko myöntää, että näitä pelejä on paljon mukavampi pelata kuin marraskuun pelejä. Näistä peleistä nauttii paljon enemmän.

Sipulileikkurit Hokin aseena

Humaloja on pelannut pudotuspeleissä Hokin kolmosketjussa yhdessä Riku Toivon kanssa. Sen sijaan ketjun kolmantena lenkkinä ovat pelanneet Saku MäenalanenMarkus Korkiakoski ja viimeisimpänä loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut Janne Niva.

– Ihan hyvin on lähtenyt meidän ketjulla kulkemaan. 5vs5 peliin ei oltu alkuun tyytyväisiä, mutta nyt on viimeiset pelit on ollut jo parempaa. Myös alivoimassakin, jota itse pelaan aika paljon, on paljon parannettavaa.

Tulevaa välierävastusta Jukureita Humaloja luonnehtii kokeneeksi joukkueeksi. Lisäksi 23-vuotias hyökkääjä painottaa kaikkien paineiden olevan Jukureilla.

– Jukurit on kokenut porukka. Kaikki paineet ovat siellä puolella. He haluavat Liigaan kovin tavoittein, joten me voidaan lähteä rennoin mielin pelaamaan sinne. Runkosarjan hyvä saldo Mikkelistä tuo lisäuskoa ja buustia tekemiseen, Humaloja kertoo viitaten Hokin voittamiin kolmeen otteluun Kalevankankaalla.

Hokin hyvistä otteista mikkeliläisiä vastaan huolimatta suosikkina ottelusarjaan lähtee Jukurit. Runkosarjan voittoa juhlineet sarvipaidat ovat voittaneet 17 edellisestä ottelusta peräti 15. Puolivälierissä Jukurit kaatoi sarjanousijan KeuPa HT:n puhtaasti voitoin 4–0 maalieron ollessa mikkelikäisille murskaava 22–2.

Mutta millä tavalla Hokki pystyy kääntämään ottelusarjan voitoksi?

– Sipulileikkureilla, Humaloja veistelee.

– Pistetään jalat liikkeelle ja ei anneta kiekkoa Jukureille, niin he alkavat turhautua.

Hokin ja Jukureiden välinen välierästarttaa maanantaina Mikkelissä. Ensimmäisen kerran Kajaanissa pelataan keskiviikkona.

Kattava ennakko välieristä löytyy tästä: http://bit.ly/1xQmzG1

Hokki VE-mainos (2)