Näkymättömän työn raataja – Pentti Röntynen 70 vuotta

Hokin monitoimimies Pentti Röntynen täytti perjantaina 70 vuotta. Hokin toimistolla juhlistettiin maanantaina Penan pyöreitä vuosia.

Pena aloitti Hokissa työskentelyn virallisesti Mestis-nousun yhteydessä vuonna 2002. Jo aiemmin hän oli ollut linja-autokuskina Hokin juniorijoukkueille.

– Kuskipulan vuoksi minua kysyttiin mukaan Hokkiin ja samalla jäin armeijasta eläkkeelle, joten oli luonnollista saada jotain tekemistä.

– Hokki on minulle tärkeä asia elämässä. Tässä saa olla mukana seuran toiminnassa ja vuosien varrella olen saanut Hokin kautta paljon uusia tuttuja. Tämä on eläkkeellä hyvä täyte elämään ja ennen kaikkea saan touhuta nuorten miesten kanssa. En tiedä mitä tekisin, jos en olisi Hokissa.

Yksi mies – monta roolia

Bussikuski, mainosten asentaja, huollon apumies, jäähallin sarjataulukon päivittäjä, varusmiesten hakija metsäleireiltä, pelaajien ruokahuollon vastuumies… siinä vain osa Penan hoitamista asioista.

Sana monitoimimies pitää siis Penan kohdalla kutinsa. Hokin arjen juoksevat asiat ovat siis paljon Penan harteilla.

– Aikanaan tein lisäksi 10 vuotta hallimestarin hommia Kajaanin jäähallissa, hän lisää.

17-vuotiselta Hokki-taipaleelta mieleen on jäänyt monta värikästä persoonaa. Matkaan on mahtunut paljon hyviä ja hauskoja hetkiä.

– Mestaruusvuodet ja etenkin Mestis-mestaruus vuonna 2007 on jäänyt mieleen. Myös kommellukset pelireissuilta, kun pelaajia on jäänyt huoltoaseman vessaan ja bussi on lähtenyt jo kohti Kajaania, niin ne ovat jääneet elävästi mieleen, Pena naureskelee.

– Joskus oli talvella niin liukasta, että bussi ei enää lähtenyt liikkeelle. Ei siinä muuta kuin pojat ulos autosta ja työntöhommiin.

Vaikka Penalla paukahti 70 vuotta mittariin, ei hän aio vielä lopettaa harrastustoimintaa jääkiekon parissa.

– Ehkä vauhti vähän hidastuu, mutta eiköhän tässä vielä muutama vuosi vielä jatketa eteenpäin, hän hymyilee.

Hokki onnittelee lämpimästi Penaa!