Neljännestä Pohjois-Suomen derbystä ei pisteitä Hokille

Kajaanin Hokki joutui taipumaan tappioon Mestis-kauden 2016-2017 neljännessä ja viimeisessä Pohjois-Suomen derbyssä, kun RoKi haki täydet pisteet Kajaanista 1–5-voitolla.

Kajaanin Hokki jatkoi otteluitaan keskiviikkona Pohjois-Suomen derbyn merkeissä, kun RoKi saapui Kajaaniin. Ottelun maalinteon aloitti vierailijoiden Miro-Pekka Saarelainen ajassa 6.30. Linnapaidat nousivat takaisin tasoihin ottelun puolivälin jälkeen, kun Sakari Turtiaisen avaava syöttö löysi hyökkäyksessä kärkkyneen Samuli Tanhuan, joka sooloili kiekon komeasti Paavo Hölsän patjojen välistä maaliin.

Toisen erän lopussa RoKi pääsi kuitenkin vielä kahden maalin karkumatkalle Juhani Tammisen ja Jussi Pelto-Arvon osumilla. Kolmannen erän alkuun Tamminen lisäsi rovaniemeläisten johdon kolmeen maaliin läpiajosta. Ajassa 54.44 Daniel Vozenilek viimeisteli ottelun loppulukemat 1–5 näppärien veivien päätteeksi.

— Ensimmäinen erä oli kokolailla tasainen erä.  Toinen erä oli meidän erä, taisi olla kaksi maalipaikkaa RoKilla ja molemmista he ujuttivat kiekon verkkoon. Kova erä siihen paikkaan joukkueelle, tiedettiin itsekin että oltiin pelin päällä ja tulos taululla silti 1–3, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Viimeinen erä oli kyllä anteeksiantamatonta. 4–1-maalin jälkeen tiedettiin, että ilta on tuloksen puolelta taputeltu, mutta sitten mentiin arvomaailman asioihin. Luovutettiin ja kosmeettisesti läpiluisteltiin loppu erä. Ne on sellaisia asioita, että ei tuota joukkuetta ihan ilman käsittelyä voi päästää. Pojat saa nukkua yön yli, mutta huomenna saavat ottaa itse kantaa asiaan. Me pelattiin kuitenkin se toinen erä hyvin, niin miksi tuloksen muututtua taululla luovutettiin ilta lopullisesti. Siinä näkyi todella vähän sellaista periksiantamattomuutta, Hokki-luotsi lisäsi.

Samuli Tanhua vastasi Hokin ainoasta maalista RoKia vastaan.

Maalit:
6.30 0-1 Saarelainen (O-M Järvelä)
30.40 1-1 Tanhua (Turtiainen, Metsävainio) YV
36.35 1-2 Tamminen (Huhtasalo, Saarelainen) YV2 VoM
39.03 1-3 Peltoarvo (Väänänen, Pietilä)
42.10 1-4 Tamminen (O-M Järvelä, Springare)
54.44 1-5 Vozenilek (Saarelainen)

Torjunnat:
Tuukka Smura 7+5+7=19
Paavo Hölsä 9+12+6=25

Jäähyt:
Hokki 3x2min
RoKi 3x2min

Seuraava ottelu: Kiekko-Vantaa-Hokki pe 13.1
Seuraava kotiottelu: Hokki-Peliitat la 21.1