Niko Putkonen lainalle Hokkiin

Kajaanin Hokki lainaa tämän viikon ajaksi itselleen IPK:n Niko Putkosen. Samalla Aleksi Mäkelä siirtyy viikon lainapestille Oulun Kärppiin.

Kajaanin Hokki lainaa yhteistyöseurasta Iisalmen Peli-Karhujen Niko Putkosen viikon mittaisella pestillä. Putkonen on pelannut viimeiset neljä kautta Suomi-sarjassa, tehden sataan otteluun tehot 53+69=122. Kuluvan kauden aikana Putkonen on kasannut viiteentoista peliin tehot 10+14=24 IPK:n paidassa. Putkonen on liittynyt jo Hokin mukaan harjoituksiin, mutta pelaa vielä keskiviikkona iisalmelaisjoukkueen mukana.

— IPK:n päävalmentaja Jukka Niiranen on pitkin syksyä useampaan otteeseen nostanut pelaajan nimeä esiin, jos meillä on hetki jolloin on tarvetta hyökkääjälle. Putkonen oli maajoukkuetauon aikana meidän mukana harjoittelemassa kolme päivää, kun oli tiedossa että tulevana viikonloppuna on armeijan miehet sotimassa. Siellä on kuitenkin meillä kolme hyökkääjää ja tätä silmällä pitäen otettiin mies harjoittelemaan mukaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kommentoi.

— Silloin Putkosen kanssa sovittiinkin että hän nämä ottelut tulee pelaamaan. Hänelle on tässä näytönpaikkaa, katsotaan miten mies suoriutuu ja sitten mietitään miehen osalta mahdollisia jatkotoimenpiteitä, Laukkanen jatkaa.

Putkonen tulee joukkueeseen paikkaamaan armeijan takia kokoonpanosta poissa olevia pelaajia. Eetu Patrosen, Matti Kaarlelan, Sakari Turtiaisen sekä Joni Piipposen poissaolot olivat joukkueella tiedossa jo pidemmän aikaa.

— Kesästä asti on ollut tiedossa, että tässä on käytännössä ainoat pelit mitkä he armeijan takia tulevat menettämään. Tämä on ollut meillä hyvissä ajoissa tiedossa ja meidän yhteistyö prikaatin kanssa on toiminut erittäin hyvin. Kaikki on tiennyt että tämä leiri on sellainen, missä miesten täytyy olla sotimassa eikä pelaamassa jääkiekkoa, Hokki-käskyttäjä lisää.

Aleksi Mäkelän pirteä alkukausi on huomattu Oulussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Aleksi Mäkelän pirteä alkukausi on huomattu Oulussa. (Kuva: Roosa Kurkinen)

Samalla kun Putkonen saapuu Hokkiin, siirtyy Aleksi Mäkelä lainalle Oulun Kärppiin. Alkukaudesta viiteentoista peliin tehot 3+3=6 iskenyt kiiminkiläislähtöinen puolustaja siirtyy Ouluun viikon mittaisella lainapestillä.

— Mäkelällä on samanlainen tapaus kuin (Markus) Piispasella aiemmin. Hyvää alkukauden pelaamista palkittiin tällä kutsulla Ouluun, joka on luonnollisesti hyvä asia pelaajalle, Laukkanen päättää.