Niskasen ja Liulchukin avausosumat palauttivat Hokin voittokantaan

Kajaanin Hokki palasi voittokantaan jääkiekon Suomi-sarjassa sunnuntaina, kun Hokki nappasi kotivoiton S-Kiekosta luvuin 4–1 (1–0, 2–1, 1–0). Vuonna 1997 syntyneet Jesse Niskanen ja Alexander Liulchuk avasivat ottelunsa maalitilinsä miesten otteluissa. Hokki-kasvatti Niskasen osuma jäi voittomaaliksi.

Hokki sai S-Kiekko-otteluun lentävän alun, kun Anton Kokkonen sooloili tiensä maalille ja nosti rystyltä kiekon Juho Nikun taakse vain vajaan kolmen peliminuutin jälkeen. Maalin jälkeen vieraat saivat parempaa otetta peliin, mutta avauserässä lisämaaleja ei nähty.

Toisen erän alkuun seinäjokelaiset tulivat terävästi, mutta Hokki onnistui Severi Kinnusen johdolla rauhoittamaan rynnistyksen. Erän avausmaalin pääsi tekemään Hokki-kasvatti Jesse Niskanen, joka Niko Saarenpään syötön jälkeen ajoi maalille ja nosti taidokkaasti Hokin 2–0-johtoon. Ajassa 29.51 Arttu Ahonen kavensi eron takaisin yhteen maaliin iskemällä Janne Pirttimäen laukauksen paluukiekon sisään.

Vain puolitoista minuuttia kavennuksen jälkeen kajaanilaiset karkasivat takaisin kahden maalin karkumatkalle. Heikki Klemetti löysi oivaltavalla avauksella Riku Korhosen ja SuPS-kasvatti viimeisteli varmasti läpiajon päätteeksi.

Kolmannen erän alkuun Alexander Liulchuk veivasi tiensä maalille nopean hyökkäyksen päätteeksi ja iski kiekon tyylikkäästi takanurkkaan. Liulchukin maalin jälkeen lisäosumia ei nähty, joten Hokin pistepussi kasvoi kolmella pisteellä 4–1-voiton myötä.

– S-Kiekko kamppaili hyvin, meillä oli eilen kova kamppailupeli Kalajoella ja en tiedä oliko se meidän luistelupelistä pois. Tuntui ettemme saaneet jalkaa riittävästi liikkeelle. Tarkoitus oli saada hyvä lähtö otteluun taklaamalla ja saamalla sitä kautta vyörytystä heidän päähän, mutta ne taklaukset jäivät piippuun, Hokin valmentaja Pasi Häkkinen kommentoi.

– Tänään työt tuli tehtyä ja kolme pistettä tuli, mutta esitys ei ollut oikein raikas.

Hokki-kasvatti avasi maalitilinsä miesten otteluissa. (Kuva: Tuomas Juntunen)

Hokki–S-Kiekko 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

Maalit:
02.43 1–0 Kokkonen (Heikkinen, Gápa) SR
25.14 2–0 Niskanen (Saarenpää, Räisänen) VoM
29.51 2–1 Ahonen (Pirttimäki, Kalliainen) YV
31.28 3–1 Korhonen (H.Klemetti, Ullberg)
42.20 4–1 Liulchuk (Gápa)

Torjunnat:
Severi Kinnunen 5+10+5=20
Juho Niku 9+6+8=23

Jäähyt:
Hokki 3x2min
S-Kiekko 6x2min

Yleisöä: 597

Seuraavat ottelut:
Ke 15.11.2017 Hokki–AIK/Laser HT klo 18.30
La 18.11.2017 Hokki–Hunters klo 18.30 (Lätkäilta!)